Ιορδανία: Ήττα Αμπντάλα στο Κοινοβούλιο

Το κοινοβούλιο της Ιορδανίας απέρριψε ομόφωνα την προεδρία του βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β’, στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Το κοινοβούλιο της Ιορδανίας τάχθηκε κατά της τροποποίησης του Άρθρου Τρίτου του σχεδίου τροπολογία του Συντάγματο, «άρθρο 32 του Συντάγματος».

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Ιορδανίας, υποστήριξε την απόφαση της Νομικής Επιτροπής να μην εγκρίνει το τρίτο άρθρο των συνταγματικών τροποποιήσεων, το οποίο αναφέρει ότι ο βασιλιάς είναι επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής.

Η ιορδανική εφημερίδα “Al-Ghad”, ανέφερε ότι το κοινοβούλιο ψήφισε με 113 ψήφους, σημειώνοντας ότι το κοινοβούλιο διέκοψε τη συνεδρίαση για σήμερα Δευτέρα.

Τις τελευταίες ημέρες, το κοινοβούλιο της Ιορδανίας έγινε μάρτυρας συζητήσεων για μια σειρά από προτεινόμενες συνταγματικές τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένης της έκκλησης του βασιλιά για σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής σε περίπτωση ανάγκης και αλλαγής του ονόματός του σε «Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας».

Οι τροπολογίες περιλαμβάνουν επίσης την προσθήκη της λέξης «Ιορδανίδες» δίπλα στη λέξη «Ιορδανοί» στο πρώτο άρθρο του συντάγματος, τη μείωση της θητείας της προεδρίας του κοινοβουλίου σε ένα έτος αντί για δύο και την εξουσιοδότηση της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής να εξετάζει αιτήματα δημιουργία κομμάτων αντί του Υπουργείου Πολιτικής Ανάπτυξης και Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων, επιπλέον της δυνατότητας Το ένα τέταρτο των 130 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αντί για 10 μέλη.

Επιμέλεια: Ουαλίντ Ελίας 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος