ΗΠΑ: Αμερικανοί πράκτορες ερευνούν τα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Βίκτορ Βέξελμπεργκ

Array

Έρευνες σε περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με τον Βίκτορ Βέξελμπεργκ, τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο ολιγάρχη σε βάρος του οποίου, έχουν επιβληθεί κυρώσεις έκαναν χθες στη Νέα Υόρκη. πράκτορες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και του FBI.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι πράκτορες του FBI και των υπηρεσιών ερευνών του υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (HSI) έσερναν κούτες και χρηματοκιβώτια έξω από ένα κτίριο διαμερισμάτων στην οδό Παρκ 515 στο Μανχάταν, όπου και βρίσκεται ένα περιουσιακό στοιχείο που συνδέεται με τον Βέξελμπεργκ, όπως μετέδωσε το NBC.

Ο Βέξελμπεργκ δεν στάθηκε δυνατό να σχολιάσει τις εξελίξεις. Μία εκπρόσωπος του FBI επιβεβαίωσε ότι πράκτορες ήταν παρόντες στις διευθύνσεις των περιουσιακών στοιχείων του Βέξελμπεργκ στο Μανχάταν και στο Σαουθάμπτον, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. Ένας εκπρόσωπος του HSI αρνήθηκε επίσης  να σχολιάσει.

Αν και ο Βέξελμπεργκ δεν έχει καταδικαστεί απο ποινικό δικαστήριο δεν έχει γίνει ξεκάθαρα τι ακριβώς αναζητούσαν οι πράκτορες.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις κατά του Ρώσου επιχειρηματία το 2018, σχετικά με ενδεχόμενη άσκηση ρωσικής επιρροής στις αμερικανικές εκλογές του 2016, αλλά και το 2022, για τους δεσμούς του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Επιδιώκει ωστόσο επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τις κυρώσεις και τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για να ασκήσει πίεση στη Μόσχα, ώστε να τερματιστεί η πολεμική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος