ΗΠΑ: Χιονοθύελλα πλήττει από το πρωί τις πολιτείες του Μέριλαντ και της Βιρτζίνια

Χιονοθύελλα πλήττει από νωρίς το πρωί την αμερικανική πρωτεύουσα και τις γειτονικές πολιτείες του Μέριλαντ και της Βιρτζίνια, όπου οι κάτοικοι ξύπνησαν σε λευκό σκηνικό.

Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά το χιονόνερο και κυρίως το σφοδρό κρύο, όμως τα δεδομένα άλλαξαν ραγδαία μέσα στη νύχτα και το χιονόνερο μετατράπηκε σε χιόνι που ήδη έχει φτάσει τους 20 πόντους. Εκτιμάται ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες και η κίνηση στους δρόμους θα γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη διότι οι χαμηλές, υπό το μηδέν θερμοκρασίες, θα παραμείνουν μετατρέποντας σε παγοδρόμια κεντρικές λεωφόρους.

Οι Λευκός Οίκος και όλα τα υπουργεία ακύρωσαν τις ενημερώσεις και ζήτησαν από το προσωπικό να εργαστεί από το σπίτι, ενώ τα σχολεία που θα άνοιγαν σήμερα, πρώτη ημέρα μετά τις γιορτές, παρέμειναν κλειστά.

Μετρό, τρένα και γραμμές λεωφορείων διέκοψαν την λειτουργία τους ενώ χιλιάδες κάτοικοι στην Βιρτζίνια βρίσκονται χωρίς ρεύμα. Στην ίδια πολιτεία έως τις 8 το πρωί τοπική ώρα είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 80 ατυχήματα από την ολισθηρότητα στους δρόμους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος