ΗΠΑ: Η εικοσαετής στρατιωτική αποστολή μετατράπηκε εν μια νυκτί σε διπλωματική

H επόμενη ημέρα στο Αφγανιστάν αλλά και τις ΗΠΑ έχει ήδη αρχίσει. Η εικοσαετής στρατιωτική αποστολή μετατράπηκε εν μια νυκτι σε διπλωματική αποστολή -αυτή ακριβώς είναι η φράση που χρησιμοποιούν εδώ στην Ουάσιγκτον- αλλά αυτή τη στιγμη, δεν είναι κανείς σε θέση να εξηγήσει τι σημαίνει αυτό στην πράξη.

Οι προξενικές υπηρεσίες μεταφέρθηκαν στην Ντόχα, δεν υπάρχει καμία απολύτως αμερικανική παρουσία στο Αφγανιστάν, συνεπώς δεν είναι κατανοητό πώς θα μπορέσει το Στειτ Ντιπάρτμεντ να επεξεργαστεί και να προωθήσει τα αιτήματα όσων έχουν μείνει πίσω και προσπαθούν να φύγουν.

Στην Ουάσιγκτον εκφράζουν την βεβαιότητα ότι διαθέτουν την απαιτούμενη επιρροή στους Ταλιμπάν για να το πράξουν αλλά όλα αυτά μένει να φανούν στην πράξη. Η αγωνία για όσους παραμένουν είναι το ένα σκέλος, το δεύτερο είναι η πολιτική διαχείριση της κατάστασης και είναι χαρακτηριστικό του κλίματος ότι από το πρωί όλα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς καμία εξαίρεση, αναφέρονται στις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η άτακτη αποχώρηση στην προεδρία Μπαιντεν. Τρίτο αλλά εξίσου σημαντικό σκέλος της επόμενης ημέρας είναι ο φόβος για γιγάντωση της τρομοκρατικής απειλής διεθνώς.

Ανταπόκριση από την Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος