ΗΠΑ: Ο Μέιτζορ, το λυκόσκυλο του προέδρου Μπάιντεν, επιστρέφει στον Λευκό Οίκο

Στην Ουάσινγκτον θα επιστρέψει ο Major, ο γερμανικός ποιμενικός του Αμερικανού προέδρου Joe Biden, ο οποίος στις αρχές του μήνα είχε απομακρυνθεί από τον Λευκό Οίκο, εξαιτίας ενός «περιστατικού δαγκώματος», όπως είχαν αναφέρει το συμβάν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Είναι ένας ευγενικός σκύλος» δήλωσε ο Biden σε συνέντευξή του, αναφερόμενος στο τριών ετών λυκόσκυλο που εκείνος και η σύζυγός του Jill υιοθέτησαν τον Νοέμβριο του 2018 από καταφύγιο ζώων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, στις αρχές Μαρτίου, ο σκύλος δάγκωσε έναν εργαζόμενο στον Λευκό Οίκο. Καθώς το συμβάν θεωρήθηκε σοβαρό, ο Major και ο γηραιότερος προεδρικός σκύλος (13ων ετών )- ο οποίος ακούει στο όνομα Champ- μεταφέρθηκαν στο σπίτι του προέδρου των ΗΠΑ, στο Ουίλμινγκτον, στην πολιτεία Ντέλαγουερ.

Αναφερόμενος στο περιστατικό που αφορά τον νεότερο από τους δύο σκύλους, ο Biden εξήγησε ότι το ζώο «επέδειξε επιθετική συμπεριφορά όταν συναντήθηκε «με δύο πρόσωπα» που δεν γνώριζε. «Κινήθηκαν, κινήθηκε και εκείνος για να προστατεύσει».

Ο Αμερικάνος πρόεδρος διευκρίνισε ότι ο λόγος της «εκδίωξης» των σκυλιών δεν ήταν το επεισόδιο δαγκώματος, αλλά το γεγονός ότι το προεδρικό ζεύγος θα απουσίαζε για μερικές ημέρες από τον Λευκό Οίκο.

Όπως δήλωσε ο Biden στη συνέντευξή του, προς το παρόν, ο Major εκπαιδεύεται στο Ντέλαγουερ.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP

Φωτογραφία: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος