ΗΠΑ: “Παγώνει” τα πάντα το χιόνι στην Ουάσιγκτον

Το χιόνι που κάλυψε την Ουάσιγκτον το Σαββατοκύριακο έκλεισε το κογκρέσο και μερικές υπηρεσίες της πόλης, εδραιώνοντας τη φήμη της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Πολιτειών ως πόλη που παραλύει όταν χιονίζει και στο ελάχιστο. H Νέα Υόρκη και η Φιλαδέλφεια επιστρέφουν στους κανονικούς ρυθμούς τους.

Ανέτοιμη αποδείχθηκε η  Αμερικανική πρωτεύουσα  για την  ιστορική χιονοθύελλα, την “Σνοουζίλα”, που απόθεσε 51 εκατοστά χιονιού στην πόλη και σχεδόν ένα μέτρο στις τριγύρω περιοχές.

Τα γραφεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα, είπε το Γραφείο της Διοίκησης Προσωπικού των ΗΠΑ χθες το απόγευμα.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ακύρωσε τις ψηφοφορίες για το υπόλοιπο της εβδομάδας.Η Γερουσία μετέθεσε την πρώτη ψηφοφορία της εβδομάδας από αύριο στη Τετάρτη. Τα σχολεία στην περιφέρεια της πρωτεύουσας και σε μερικά προάστεια θα παραμείνουν κλειστά σήμερα. Τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσιγκτον, το Ρέιγκαν (πτήσεις εντός ΗΠΑ) και το Ουάσιγκτον Ντάλες (διεθνείς πτήσεις), παρέμειναν εντελώς κλειστά χθες, με όλες τις πτήσεις να έχουν ακυρωθεί.

Το διεθνές αεροδρόμιο Βαλτιμόρη-Ουάσιγκτον προειδοποίησε  ότι οι πτήσεις θα είναι “πολύ περιορισμένες” και “οι αεροπορικές εταιρείες θα καθυστερήσουν να επιστρέψουν στο πρόγραμμά τους”.

Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον Μέριελ Μπάουζερ ζήτησε συγγνώμη για τις δυσκολίες στην κυκλοφορία.

Τα γραφεία της πολιτείας Μέριλαντ, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, όπως και τα γραφεία της πολιτείας Βιρτζίνια.

Η μεγαλύτερη χιονοθύελλα στην Ουάσιγκτον για δεκαετίες δεν πτόησε όμως τους κατοίκους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για να κατέβουν σε διάφορα σημεία  της πόλη και να χαρούν το χιόνι. Μερικοί μάλιστα με κοστούμια από τον “Πόλεμο των Άστρων”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος