ΗΠΑ: Παραμένει η οδηγία για καραντίνα 5 ημερών στους ασθενείς με Covid-19

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) επέμειναν την Τρίτη 4/1, στην οδηγία που εξέδωσαν πριν μία εβδομάδα, με την οποία μείωσαν την περίοδο της καραντίνας για όσους έχουν βρεθεί θετικοί στην covid-19 στις πέντε ημέρες, προσθέτοντας όμως ότι μπορούν να κάνουν ένα τεστ αντιγόνου προτού σταματήσουν την αυτοαπομόνωση, αν και αυτό δεν επιβάλλεται.

Τα CDC δέχονταν πιέσεις από τους ειδικούς να ζητήσουν από όσους βρίσκονται θετικοί στην covid-19 να κάνουν διαγνωστικό τεστ προτού ολοκληρώσουν την καραντίνα τους, μετά την απόφασή τους να μειώσουν τον χρόνο της απομόνωση στις 5 ημέρες από 10 που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Χθες τα CDC πρόσθεσαν μια διευκρίνιση στον ιστότοπο τους, στην οποία ανέφεραν ότι η εξέταση 113 ερευνών από 17 χώρες έδειξε ότι όποιος έχει προσβληθεί από covid-19 μεταδίδει τον ιό κυρίως στα αρχικά στάδια της μόλυνσης. Σύμφωνα με τα CDC, ένας ασθενής είναι πιο μολυσματικός και κινδυνεύει να μεταδώσει τη νόσο “μεταξύ 2-3 ημερών πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων και 8 ημέρες μετά την εμφάνισή τους”

Στις νέες οδηγίες τους τα CDC δεν ζητούν ούτε συνιστούν το τεστ.

“Αν ένα άτομο έχει πρόσβαση σε τεστ και θέλει να κάνει, η καλύτερη προσέγγιση είναι να χρησιμοποιηθεί ένα τεστ αντιγόνου προς το τέλος της πενθήμερης καραντίνας”, αναφέρουν.

Μετά την καραντίνα το άτομο θα πρέπει να φορά αυστηρά μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, είχαν εξηγήσει τα CDC την προηγούμενη εβδομάδα, μια σύσταση που επανέλαβαν και χθες. Ωστόσο αν κάποιος βρεθεί θετικός στην covid-19 μετά την πενθήμερη καραντίνα, θα πρέπει να μείνει σε απομόνωση για άλλες πέντε ημέρες.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος