ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχή της Ν. Καλιφόρνιας για διαρροή που παραμένει ανεξέλεγκτη μετά από τρεις μήνες

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή Πόρτερ Ραντς στην Καλιφόρνια, αναγνωρίζοντας ότι απέτυχαν οι προσπάθειες της ιδιωτικής εταιρείας SoCalGas να ελέγξει τη διαρροή φυσικού αερίου που ξεκίνησε τον Οκτώβριο στις εγκαταστάσεις της.

Η διαρροή στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στο Φαράγγι Αλίσο, στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες, εκλύει χιλιάδες κυβικά μέτρα μεθανίου στην ατμόσφαιρα από τις 23 Οκτωβρίου του 2015.
Η ανακοίνωση έγινε στην επίσημη ιστοσελίδα της πολιτείας, η οποία αναφέρει ότι ο κυβερνήτης έλαβε έκτακτα μέτρα “μετά από αίτηση των κατοίκων και τοπικών αρχών” και την “αποτυχία της Εταιρείας Φυσικού Αερίου της Νότιας Καλιφόρνιας να σταματήσει τη διαρροή”.

Χιλιάδες κάτοικοι στην περιοχής έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους γιατί το αέριο τους δημιουργούσε πονοκεφάλους και άλλα προβλήματα υγείας.

Η εταιρεία κάλυψε τα έξοδα μετεγκατάστασης 2.990 κατοίκων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ διαπραγματεύεται με άλλες 3.990 οικογένειες την απομάκρυνση τους.

Μεταξύ των μέτρων που ζήτησε ο Μπράουν από όλες τις υπηρεσίες της πολιτείας είναι να ενταντικοποιήσουν τις προσπάθειες να ελέγξουν την κατάσταση και να βεβαιωθούν ότι η εταιρεία αφαιρεί το μέγιστο δυνατό ποσό φυσικού αερίου από τις εγκαταστάσεις.

ΠΗΓΗ:CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος