ΗΠΑ: Σε «παράλυση» παραμένει η Ουάσιγκτον – Ξεπέρασαν τους 30 οι νεκροί από τη χιονοθύελλα Τζόνας

Σε κατάσταση «παράλυσης» παραμένει τη Δευτέρα η πόλη της Ουάσιγκτον μετά το πέρασμα της χιονοθύελλας Τζόνας που σάρωσε το σύνολο των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, όπου η επιστροφή στην καθημερινότητα ήταν πιο εύκολη.

Σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν την ζωή σε τουλάχιστον 31 ανθρώπους.

Το ύψος του χιονιού έφτασε τα 67 εκατοστά στο Σέντραλ Παρκ και τα 56 εκατοστά στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον.

ΗΠΑ: Σε «παράλυση» παραμένει η Ουάσιγκτον – Ξεπέρασαν τους 30 οι νεκροί από τη χιονοθύελλα ΤζόναςΣτην Ουάσιγκτον, τα δημόσια σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες παρέμειναν εκτός λειτουργίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις καθαρισμού των δρόμων και να αποτραπούν ατυχήματα.

Πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα που προκλήθηκαν λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ άλλοι υπέστησαν καρδιακή ανακοπή ενώ καθάριζαν το χιόνι και άλλοι από δηλητηρίαση λόγω του μονοξειδίου του άνθρακα.

Τουλάχιστον 5 είναι οι νεκροί στην περιοχή της Νέας Υόρκης, 6 στη Βόρεια Καρολίνα, 6 στη Βιρτζίνια, 4 στη Νότια Καρολίνα, δύο στο Κεντάκι και το Νιου Τζέρσεϊ, μία γυναίκα στην Πενσιλβάνια, και ένας νεκρός στο Μέριλαντ, το Άρκανσο, το Οχάιο, το Ντέλαγουερ και την Ουάσιγκτον.

Περισσότερες από 11.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σε διάστημα τριών ημερών.

Στη Νέα Υόρκη τα αεροδρόμια, τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς λειτούργησαν εκ νέου.

Ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο κάλεσε  ωστόσο τους πολίτες να αφήσουν σταθμευμένα τα οχήματά τους.

Αντίθετα στην πόλη της Ουάσιγκτον οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να μην χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους, ειδάλλως κινδυνεύουν με πρόστιμο έως 750 δολάρια σε περίπτωση που παγιδευτούν στο χιόνι για παρακώλυση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τη Washington Post.

Στη Νέα Υόρκη, ο σκηνοθέτης Κέισι Νέιστατ ανήρτησε ένα βίντεο στον ιστότοπο YouTube όπου εμφανίζεται να κάνει snowboard στη μέση του δρόμου, ενώ τον τραβάει αυτοκίνητο. Το βίντεο έχει ήδη γίνει viral με περισσότερες από έξι εκατομμύρια θεάσεις σε μια μέρα.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος