Ισπανία: Ένωση Ιατρών προτείνει να αντιμετωπίζεται και να θεραπεύεται η Covid-19 όπως η γρίπη

Η Ισπανική Ένωση Οικογενειακών Ιατρών (semFYC), συνέστησε, ότι η Covid-19 πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλες μολυσματικές ασθένειες όπως η γρίπη. Αυτό επιτρέπει η εμφάνιση της παραλλαγής Omikron, η οποία προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα και, λόγω της αυξημένης μολυσματικότητάς της, οδηγεί σε ταχύτερη απόκτηση ανοσίας από τον πληθυσμό.

Η ανακοίνωση των γιατρών συνάδει με τη θέση του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος σε συνέντευξή του τη Δευτέρα, στο ραδιόφωνο Cadena Ser, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση εργάζεται εδώ και αρκετές εβδομάδες σε ένα σχέδιο αντιμετώπισης του Covid-19 ως γρίπης και θεραπείας του, ως μέρος του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η ισπανική οργάνωση γιατρών έχει δεσμευτεί να «ανακτήσει την κανονικότητα», συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης της υποχρέωσης χρήσης μάσκας και άλλων περιορισμών. Σύμφωνα με το semFYC, ο Covid-19 πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλη μολυσματική ασθένεια. «Το τρέχον σύστημα ελέγχου ασθενειών χρησιμοποιεί πολύ χρόνο και πόρους και – όπως έδειξε ξανά το έκτο κύμα λοιμώξεων – όταν ο αριθμός των λοιμώξεων αυξάνεται απότομα, το σύστημα αποτυγχάνει και καταρρέει», τονίζει η ένωση.

Η Covid-19 θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με κλινική διάγνωση και γενικές συστάσεις για αυτοφροντίδα και πρόληψη λοιμώξεων και η υγειονομική περίθαλψη θα πρέπει να προορίζεται αποκλειστικά για όσους το χρειάζονται πραγματικά, για τον Covid-19 ή οποιαδήποτε άλλη πάθηση.

Επιμέλεια: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος