Τον προσωρινό καταυλισμό των Αφγανών στη Μαδρίτη επισκέπτονται οι εκπρόσωποι των ευρωπαικών θεσμών

Μαδρίτη — Ανταπόκριση Δώρα Μακρή

Τον προσωρινό καταυλισμό του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τορεχόν Ντε Αρντόθ επισκέπτονται το μεσημέρι του Σαββάτου η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο επικεφαλής Εξωτερικών υποθέσεων της Κομισιόν Ζοζέπ Μπορέλ. Τους επισκέπτες θα ξεναγήσει ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ στον καταυλισμό που στήθηκε από τον στρατό σε μία ημέρα και έχει δυνατότητα φιλοξενίας 800 ατόμων, τραπεζαρία για 200 άτομα, μπάνια και κλιματισμό.

Η Ισπανία ως πύλη εισόδου των Αφγανών συνεργατών της ΕΕ και των οικογενειών τους, τους υποδέχεται στον συγκεκριμένο καταυλισμό στον οποίο παραμένουν μάξιμουμ 72 ώρες έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησής τους, το αίτημα ασύλου και στη συνέχεια η μεταφορά και εγκατάστασή τους στις ευρωπαϊκές χώρες που θα καταλήξουν.

Εντωμεταξύ η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες εξήγησε ότι τα ισπανικά στρατιωτικά αεροσκάφη που εκκενώνουν τους Αφγανούς από την Καμπούλ αναγκάζονται να απογειώνονται χωρίς να είναι γεμάτα λόγω του χάους που επικρατεί στο αεροδρόμιο και στις γύρω περιοχές στις οποίες οι Ταλιμπάν έχουν τον έλεγχο και κάνουν συνεχή μπλόκα. 

Το απόγευμα της Παρασκευής ένα ακόμη ισπανικό στρατιωτικό αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο Τορεχόν με 110 Αφγανούς επιβάτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος