Ισπανία: Η απεργία των μεταφορικών εταιριών δημιουργεί προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς

Μαδρίτη — Ανταπόκριση Δώρα Μακρή

Τα αλιευτικά της Γαλικίας δεμένα στα λιμάνια δεν βγαίνουν για ψάρεμα. Μεγάλες εταιρίες γαλακτοκομικών αδυνατούν να τροφοδοτήσουν τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τα προϊόντα τους. Οι προπηλακισμοί στην τροφοδοσία των σούπερ μάρκετ συνεχίζονται. Και όλα αυτά συμβαίνουν εξαιτίας της απεργίας ορισμένων μικρομεσαίων μεταφορικών εταιριών για ένατη ημέρα, απεργία στην οποία ενώθηκαν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες στον τομέα των μεταφορών. Τα μεγάλα συνδικάτα του τομέα, τα οποία είναι ο μόνιμος συνομιλητής της κυβέρνησης, δεν συμμετέχουν στην απεργία, όμως τα προβλήματα έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται στην αγορά τροφοδοσίας με βασικά προϊόντα. 

Οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία είναι η αιτία της απεργίας. Οι τιμές των καυσίμων αγγίζουν ιστορικά υψηλές τιμές για την Ισπανία, που φθάνουν τα 1,61 ευρώ για την βενζίνη και τα 1,5 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης. Η Ισπανία μέχρι σήμερα ήταν σχεδόν στο τέλος της λίστας ευρωπαϊκών χωρών στις τιμές των καυσίμων και ήταν γνωστές οι πολύ χαμηλές τιμές της συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. 

Η κυβέρνηση, δια της υπουργού Μεταφορών Ρακέλ Σάντσεθ, δεσμεύτηκε για την άμεση βοήθεια των εταιριών μεταφορών ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ και στην ρύθμιση της τιμής των καυσίμων που θα ανακοινωθεί στις 29 Μαρτίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει. Δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί οι λεπτομέρειες για πως θα διανεμηθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 500 εκατομμυρίων ευρώ. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος