Ισπανία: Η αύξηση κρουσμάτων δεν συνεπάγεται πίεση στα νοσοκομεία, χάρη στους εμβολιασμούς

Η Ισπανία επιστρέφει στα προ τριμήνου στοιχεία κρουσμάτων με τον δείκτη επταημέρου να φθάνει τα 157,9 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά. Τα νοσοκομεία δεν υφίστανται την πίεση που δέχονταν το προηγούμενο διάστημα. Και αυτό οφείλεται στο πολύ υψηλό ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων πολιτών επισημαίνουν οι αρχές Υγείας.

Οι 17 Αυτονομίες είναι έτοιμες πλέον για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών που θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε νοσοκομεία, σχολεία, εμβολιαστικά κέντρα , στους vacunodromos αλλά και από τις κινητές μονάδες εμβολιασμού. Η κάθε Αυτονομία υιοθετεί διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τις δυνατότητες της.

Αξίζει να σημειωθε,ί ότι όπως επισημαίνουν οι επιδημιολόγοι η αύξηση της μετάδοσης των κρουσμάτων βρίσκει έδαφος στις ηλικίες κάτω των 11 ετών όπου ο ιός μεταδίδεται ευκολότερα και γρηγορότερα καθώς τα παιδιά δεν είναι εμβολιασμένα. Αναφέρουν δε ότι από τα 135 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού που ήταν πριν από τρεις μήνες στις ηλικίες αυτές, τώρα ο δείκτης φθάνει τα 428 κρούσματα. Γι αυτό και τουλάχιστον 3,3 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5-11 ετών θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται από τις 15 Δεκεμβρίου με το εμβόλιο της Pfizer το οποίο είναι ειδικά προσαρμοσμένο για παιδιά. Την δεύτερη δόση θα λάβουν 8 εβδομάδες μετά την λήψη της πρώτης.

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα τα κρούσματα στην Ισπανία είναι 5.273.178  και τα θύματα 88.321. Το 89,5% (37.684.831 εκατ.) του πληθυσμού άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως και περίπου 6 εκατομμύρια Ισπανοί έχουν λάβει ήδη και την τρίτη ή αναμνηστική δόση εμβολίου.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή, Μαδρίτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος