Ισπανία: Η εικόνα του πολέμου στην Ουκρανία από τα μέσα ενημέρωσης

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όπως ενημερώνει από το Κίεβο ο απεσταλμένος της RTVE Victor García Guerrero :“ Στο Κίεβο η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη, οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι, να αναζητήσουν καταφύγιο, υπάρχουν ορισμένοι σταθμοί του μετρό όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αναζητούν προστασία από πιθανή αεροπορική επίθεση που όμως δεν έχει συμβεί. Πολύ ισχυρές εκρήξεις έγιναν αισθητές, αλλά στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας, έχουν σχηματιστεί καραβάνια ανθρώπων που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη.

Ένταση εκδηλώνεται ακόμη και στο Κοινοβούλιο, όπου συνεδριάζουν οι βουλευτές και υπάρχουν ένοπλοι άνδρες, σίγουρα σωματοφύλακες ή μέλη κάποιας πολιτοφυλακής, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.”

Επίσης όπως αναφέρει το ισπανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο EFE : “Η Ρουμανία μοιράζεται σύνορα άνω των 600 χιλιομέτρων με την Ουκρανία. Οι επαφές είναι ρευστές στις παραμεθόριες περιοχές. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή, μια ουκρανική μειονότητα άνω των 50.000 ανθρώπων ζει στη Ρουμανία. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η ρουμανική μειονότητα στην Ουκρανία αριθμεί περίπου 400.000 άτομα. Ο υπουργός Άμυνας Vasile Dincu δήλωσε  ότι η Ρουμανία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει περισσότερους από μισό εκατομμύριο πρόσφυγες από την Ουκρανία.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος