Ισπανία: Η πανδημία δεν τελείωσε – Έκκληση των Αρχών στου πολίτες για υπευθυνότητα

Μαδρίτη, Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Έκκληση προς τους πολίτες απευθύνουν οι ισπανικές αρχές για υπευθυνότητα, καθώς η πανδημία ακόμα δεν έχει τελειώσει.

Οι αρχές προέβησαν στο διάβημα, ενόψει του ερχόμενου Σαββατοκύριακου όπου υπολογίζεται ότι και πάλι θα πραγματοποιηθούν φιέστες στους δρόμους με ανεξέλεγκτη κατανάλωση αλκοόλ όπως το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στην Ισπανία πλέον δεν υπάρχουν περιοριστικά μέτρα ούτε απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και επιπλέον οι μετακινήσεις μεταξύ των Αυτονομιών είναι ελεύθερες από τις 9 Μαΐου.

Ο γενικός δείκτης κρουσμάτων έχει πλέον πέσει στα 166 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού τις τελευταίες 14 ημέρες και σε 71,11 / 100.000 πληθυσμού τις τελευταίες 7 ημέρες.

Η ευεργετική επίδραση της πορείας των εμβολιασμών αποτυπώνεται ως εξής: Ένας στους τρεις Ισπανούς έχει ήδη εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση και ήδη έχει μειωθεί κατά 80% ο ρυθμός θανάτων σε όλη την επικράτεια. Σε 4 Αυτονομίες αναφέρεται πλέον μόνο ένας θάνατος ημερησίως από τους εκατοντάδες τους περασμένους μήνες. Συνολικά το 30, 7% ( περίπου 15 εκατομμύρια) του πληθυσμού έχει λάβει την πρώτη δόση και το 14,2% ( περίπου 7 εκατομμύρια) του πληθυσμού και τις δύο δόσεις.

Στο μεταξύ η κεντρική κυβέρνηση και ειδικότερα στην Αυτονομία της Μαδρίτης, η οποία μαζί με την Χώρα των Βάσκων είναι οι περιοχές με τους υψηλότερους δείκτες κρουσμάτων (267 και 333 αντίστοιχα) έχει ήδη διαθέσει προς την δημοτική αστυνομία επιπλέον προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα μαζικών συγκεντρώσεων στους δρόμους για το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος