Ισπανία: Καταργούνται οι μάσκες και σε εσωτερικούς χώρους εκτός από τα ΜΜΜ και τα νοσοκομεία

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια, οι μάσκες δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικές σε εσωτερικούς χώρους στην Ισπανία μετά το Καθολικό Πάσχα, δηλαδή από την Τετάρτη 20 Απριλίου.

Οι μάσκες θα συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία. Στους εργασιακούς χώρους οι εταιρίες θα αποφασίζουν αν οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τις φορούν.

Εν τω μεταξύ έχει ήδη καταργηθεί η επταήμερη καραντίνα ατόμων που νοσούν από κορονοϊό και εμφανίζουν ελαφρά συμπτώματα αλλά θα πρέπει να φορούν μάσκα για τουλάχιστον 10 ημέρες μετά τα πρώτα συμπτώματα. Στα σχολεία καταργείται εντελώς μετά από απαίτηση και της Ένωσης Παιδιάτρων αν και υπάρχουν διαφοροποιήσεις από αρκετούς ειδικούς επιδημιολόγους που θεωρούν ότι ίσως είναι ακόμα νωρίς.

Το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην απόφαση αυτή καθώς θεωρεί ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέπουν καθώς το 92,5% του πληθυσμού άνω των 12 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένο και ο COVID-19 αποκτά καθημερινά στοιχεία ενδημικής νόσου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος