Ισπανία: Κυβέρνηση και Αυτονομίες μελετούν το ενδεχόμενο μείωσης της καραντίνας από 10 σε 5 ημέρες

Aνταπόκριση – Ισπανία: Δώρα Μακρή

Η ισπανική κυβέρνηση και οι 17 Αυτόνομες Κοινότητες συνεδριάζουν το απόγευμα προκειμένου να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν τα βήματα χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες ή Βρετανία ή η Ελλάδα και να συμφωνήσουν σε μια ουσιαστική μείωση των ημερών καραντίνας που πρέπει να ακολουθούν όλοι οι Ισπανοί όταν βγουν θετικοί στον κορονοϊό.

Μέχρι σήμερα η καραντίνα των μολυσμένων από κορονοϊό στην Ισπανία ήταν 10 ημέρες και η πρόταση που έρχεται σήμερα στο τραπέζι από τους περισσότερους τοπικούς πρωθυπουργούς είναι η καραντίνα να διαρκεί 5 ημέρες.

Ειδικότερα η πρόταση θα αφορά σε όσους παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα όπως συμβαίνει με την περίπτωση της παραλλαγής Όμικρον.

Ισπανία: Κυβέρνηση και Αυτονομίες μελετούν το ενδεχόμενο μείωσης της καραντίνας από 10 σε 5 ημέρες
(AP Photo/Manu Fernandez)

Επιπλέον, αφενός οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η περίοδος μεγαλύτερης μετάδοσης του ιού είναι οι δύο ημέρες πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων και οι τρεις ημέρες μετά. Και αφετέρου η πρόταση γίνεται καθώς η τεράστια μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον προκαλεί μεγάλο αριθμό μολύνσεων και καραντίνας, που απειλούν να προκαλέσουν κατάρρευση των υπηρεσιών υγείας και σοβαρά εργατικά προβλήματα λόγω της αύξησης των θυμάτων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση στην Ισπανία. Επιπλέον τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται επιβεβαιώνουν ότι η νέα μορφή του ιού είναι ικανή να μολύνει και εμβολιασμένα άτομα, αλλά σχεδόν πάντα το κάνει με πολύ ήπιες και βραχύβιες κλινικές εικόνες ή ακόμα και χωρίς κανένα σύμπτωμα. Επιπλέον, λένε οι ειδικοί, τα υπάρχοντα στοιχεία υποστηρίζουν το μέτρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος