Ισπανία: Μαζικοί εμβολιασμοί στα “vacunodromos”

Μαδρίτη — Ανταπόκριση Δώρα Μακρή

Η Ισπανία ελπίζει ότι θα εμβολιάσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια άτομα ως το τέλος Ιουνίου, καθώς -όπως επεσήμανε η υπουργός Υγείας, Καρολίνα Ντάριας– «αυτό το τρίμηνο, η Ισπανία θα παραλάβει 36 εκατομμύρια δόσεις, εκ των οποίων 5,5 εκατομμύρια από την Janssen».

Ήδη, την Δευτέρα, έφτασε στην Ισπανία αποστολή 1,2 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου της Pfizer, τα οποία προστίθενται σε μια άλλη παρτίδα 1 εκατομμυρίου εμβολίων της AstraZeneca, που παρελήφθη την περασμένη Πέμπτη και διανεμήθηκε στις αυτόνομες κοινότητες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ισπανία: Μαζικοί εμβολιασμοί στα “vacunodromos”
AP Photo/Manu Fernandez

Εντωμεταξύ, άρχισαν ήδη οι μαζικοί εμβολιασμοί σε αθλητικά και εκθεσιακά κέντρα, μεγάλα νοσοκομεία και στάδια τα οποία αποκαλούνται “vacunodromos”, καθώς έχουν την δυνατότητα πολλών χιλιάδων εμβολιασμών ημερησίως, πέρα από τα ήδη υπάρχοντα 13.000 Κέντρα Υγείας της πρωτοβάθμιας Υγείας. Ήδη, προσέρχονται μαζικά οι πολίτες στην Χώρα των Βάσκων, τη Γαλικία, τις Βαλεαρίδες, τη Μαδρίτη, την Καταλονία και τη Βαλένθια.

Και ενώ σήμερα στη μισή Ισπανία είναι αργία, λόγω της Δευτέρας του χθεσινού Καθολικού Πάσχα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως από την αρχή της Μ. Εβδομάδας έβαλε πάνω από 5.000 πρόστιμα σε όσους μετακινήθηκαν παρά την απαγόρευση. Τα πρόστιμα προέκυψαν μετά από ελέγχους σε περισσότερα από 100.000 οχήματα σε όλη την χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος