Ισπανία: Ντόμινο παραιτήσεων στελεχών στο Λαϊκό Κόμμα – Πιέσεις για παραίτηση του Πάμπλο Κασάδο και έκτακτο συνέδριο

Μαδρίτη, Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Σε έκτακτο συνέδριο οδηγείται το ισπανικό Λαϊκό Κόμμα προκειμένου να αναδείξει τη νέα ηγεσία του. Το μπαράζ εξελίξεων των τελευταίων ημερών οδήγησε χθες βράδυ σε παραίτηση του γενικού γραμματέα του κόμματος Τεοδόρο Γκαρθία Εχέα ο οποίος αποτελεί το δεξί χέρι του Πάμπλο Κασάδο.

Από την θέση του εκπροσώπου του κόμματος παραιτήθηκε επίσης και ο δήμαρχος της Μαδρίτης Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ Αλμέιδα ενώ με έντονες διαμαρτυρίες τους οι βαρόνοι του κόμματος ζητούν επίμονα την παραίτηση και του Πάμπλο Κασάδο.

Μετά από πολύωρη διαμάχη στην ηγετική επιτροπή αποφασίστηκε την Τρίτη 1η Μαρτίου να συγκληθεί εκτάκτως το ανώτατο ηγετικό όργανο του Λαϊκού Κόμματος που αποτελείται από περισσότερα από 400 μέλη προκειμένου να αποφασίσει τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου και την εκλογή νέας ηγεσίας σε διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.

Το συνέδριο είχε προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Ιούλιο οι εξελίξεις όμως οδηγούν στην εσπευσμένη διενέργειά του και είναι θέμα χρόνου και η παραίτηση του προέδρου του Πάμπλο Κασάδο.

Η μάχη των βαρόνων του κόμματος οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες άρχιζαν ένας-ένας να αποσύρουν τη στήριξη τους στον Κασάδο, ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη όταν η εξαιρετικά δημοφιλής πρόεδρος της Αυτονομίας της Μαδρίτης και μέλος του Λαϊκού Κόμματος Ισαβέλ Ντίαθ Αγιούσο σε δήλωσή της κατήγγειλε την δίωξή της από το Λαϊκό Κόμμα, λόγω συμβολαίου παιδικού της φίλου με την Αυτονομία της Μαδρίτης για την αγορά μασκών στην αρχή της πανδημίας, συμβόλαιο από το οποίο έλαβε προμήθεια ο αδελφός της Τομάς.

Ο Κασάδο πριν από 6 μήνες που έλαβε γνώση για το συγκεκριμένο συμβόλαιο ζήτησε εξηγήσεις από την Αγιούσο τις οποίες δεν έλαβε ποτέ για ένα συμβόλαιο το οποίο δημιουργούσε πολλά ερωτηματικά, με αποτέλεσμα το ξέσπασμα της σοβαρής κρίσης. Η Αγιούσο ισχυρίζεται ότι η ηγεσία του κόμματος χρησιμοποίησε ντετέκτιβ για να την παρακολουθεί κάτι που το κόμμα αρνείται.

Εντωμεταξύ ο Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς ξεκίνησε έρευνα για το συγκεκριμένο συμβόλαιο για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος