Ιταλία, Ένωση Ξένου Τύπου: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπό την προεδρία της δημοσιογράφου Esma Cakir (Τουρκία)

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα 14 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξένου Τύπου στην Ιταλία. 

Η Esma Cakir, τουρκικής υπηκοότητας, είναι η νέα πρόεδρος της Ένωσης και εκλέγεται για δεύτερη φορά (η προηγούμενη θητεία της ήταν το 2018-2019).
Η νέα πρόεδρος, στον χαιρετισμό της προς τους συναδέλφους, εστίασε στη σημασία της συνέχειας της εξασφάλισης της καλής δημοσιογραφίας και σε αξίες όπως η συνοχή, η αρμονία και ο ανθρωπισμός.

“Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που μπορώ να εκπροσωπήσω εκ νέου την Ένωσή μας. Θα με στηρίξει ένα Δ.Σ απόλυτης αξίας, αποτελούμενο από εννέα διαφορετικές εθνικότητες και ελπίζω αυτή η ετερογένεια να αποτελέσει μια σημαντική αφετηρία, ειδικά σε αυτήν την ιστορική στιγμή όπου υπάρχει μια ακόμη πιο βασική ανάγκη για συνοχή και συνεργασία μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, ακρόασης και επικοινωνίας από διαφορετικές οπτικές γωνίες”.

“Η καλή δημοσιογραφία, η εις βάθος πληροφόρηση και ο πολύπλοκος συλλογισμός” συνεχίζει η Πρόεδρος Cakir “θα είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της νέας περιόδου, και θα εργαστούμε ώστε να διασφαλίσουμε ότι η έδρα μας, μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια, θα είναι και πάλι πρωταγωνίστρια συζητήσεων, συναντήσεων και συνεδρίων για ένα ευρύτερο πανόραμα του ιταλικού σκηνικού και όχι μόνο, και να συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ελεύθερο και Παγκόσμιο Τύπο”.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από 13 Συμβούλους, ανταποκριτές ξένων εφημερίδων 9 διαφορετικών εθνικοτήτων, και θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος