Ιταλία – G20: Ο Joe Biden συναντά τον Ποντίφικα – “Αστακός” η Ρώμη

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden και η σύζυγός του συνάντησαν αργά το πρωί τον Ποντίφικα Φραγκίσκο στο Βατικανό, όπου παρούσα ήταν και η ΕΡΤ. Ύστερα από πάνω από μια ώρα συζήτησης, η μεγαλύτερη σε διάρκεια μεταξύ του Πάπα και ενός Αμερικανικού προέδρου. Αυτή τη στιγμή το Αμερικανικό προεδρικό ζεύγος αναμένεται να συναντήσει τον Ιταλό ΠτΔ κ. Mattarella στο Κυρηνάλιο Μέγαρο. 

Πυκνή η σημερινή ατζέντα του Joe Biden, εφόσον το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ντράγκι αλλά και με τον Γάλλο Πρωθυπουργό κ. Macron. Μια συνάντηση, αυτή η τελευταία, που σκοπεύει να αποκαταστήσει τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Γαλλίας ύστερα από το πρόσφατο επεισόδιο με την αγορά υποβρυχίων της Αυστραλίας, γνωστό και ως AUKUS.

Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των διαφόρων προέδρων θα απασχολήσουν το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής ημέρας, εφόσον ο οικοδεσπότης Ντράγκι θα συναντήσει τον Ινδό Πρωθυπουργό κ. Modi και τον ΓΓ του ΟΗΕ, κ. Guterres. 

Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε η G20 σε μια Ρώμη η οποία θα είναι ουσιαστικά θωρακισμένη καθ’όλη τη διάρκεια της Συνόδου, με εκτενέστερη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, 10 χιλιόμετρα περίμετρο ασφαλείας για την κόκκινη ζώνη και πάνω από 5.000 άτομα υποστήριξης από Αστυνομία και Ένοπλες Δυνάμεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος