Ιταλία, ο Πρέσβης της Ρωσίας: Δεν σας τιμά το να δαγκώνεις το χέρι που βοήθησε

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα το πρωί 25 Μαρτίου ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ιταλία, Σεργκέι Ραζόφ, πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου έξω από τα γραφεία του Εισαγγελέα της Ρώμης. Σημειωτέον, ο Πρέσβης υπέβαλε μήνυση κατά της εφημερίδας La Stampa για ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε και που μιλούσε για το ενδεχόμενο δολοφονίας του Ρώσου Προέδρου Πούτιν. 

Αναφερόμενος στην πρόσφατη διαμάχη μεταξύ Ιταλίας και Ρωσίας στο θέμα της ανθρωπιστικής αποστολής του 2020 στα πλαίσια της πανδημίας Covid, ονόματι “Από τη Ρωσία με αγάπη”, ο Ραζόφ τόνισε με λυπηρό ύφος πως “δεν σας τιμά το να δαγκώνεις το χέρι που βοήθησε”.

Αξιοσημείωτο το κάλεσμα που ο Πρέσβης έκανε στους δημοσιογράφους να παρακολουθούν τα γεγονότα και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. “Θα έπρεπε να ακολουθείτε και τα δύο μηνύματα (που βγαίνουν), και όχι μόνο αυτά της ουκρανικής πλευράς. Καθημερινά διαβάζω τον ιταλικό τύπο, και βλέπω μερικές φωτογραφίες των οποίων η προέλευση είναι πολύ αμφίβολη”. 

Συνοδευόμενος από διερμηνέα, ο Ραζόφ μίλησε ενώπιον των δημοσιογράφων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, για τον οποίο τόνισε πως “όσο πιο γρήγορα τελειώσει, τόσο το καλύτερο”, ενώ πρόσθεσε πως συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας “και ελπίζουμε σε θετικά αποτελέσματα”. 

Ο Πρέσβης επικεντρώθηκε και στο θέμα των τελευταίων ημερών, δηλαδή την πυρηνική απειλή. Ο ίδιος τόνισε πως “δεν υπάρχει πυρηνική απειλή από τη Μόσχα, αλλά προβληματισμοί πιθανών σεναρίων σε περίπτωση απειλών για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας” ενώ υπογράμμισε πως “αυτό που μας ανησυχεί (σαν Ρωσική Ομοσπονδία) είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν ιταλικά όπλα για τη δολοφονία Ρώσων πολιτών. Θέλω να υπενθυμίσω ότι η απόφαση ελήφθη όταν ξεκίνησε το πρώτο στάδιο των διαπραγματεύσεων: τα τουφέκια διανέμονται όχι μόνο μεταξύ των στρατιωτών, αλλά και μεταξύ των πολιτών, και δεν είναι σαφές πως και πότε θα χρησιμοποιηθούν”.

Στο σημείο αυτό ο Πρέσβης επικεντρώθηκε και στην αλλοίωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ιταλίας. “Διαπιστευμένος στην Ιταλία 8 χρόνια έχω συνεργαστεί με τους Ρέντσι, Κόντε, Λέτα, και τώρα με τον Ντράγκι. Έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να χτίσουμε γέφυρες, να ενισχύσουμε τις σχέσεις στα οικονομικά, τον πολιτισμό και άλλους τομείς” τόνισε ο Ραζόφ, ο οποίος υπογράμμισε πως “με λύπη τώρα όλα έχουν ανατραπεί”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος