Ιταλία: Συνάντηση Μπερλουσκόνι – Μελόνι με φόντο το Φόρτσα Ιτάλια να προβεί σε εξωτερική υποστήριξη της νέας κυβέρνησης

Array

«Νερό στο κρασί τους» θα προσπαθήσουν να βάλουν Μελόνι και Μπερλουσκόνι στη σημερινή τους συνάντηση έπειτα από τον σεισμό που προκλήθηκε την τελευταία εβδομάδα μεταξύ των δύο ηγετών της Ιταλικής Δεξιάς.

Σήμερα η συνάντηση Μελόνι-Μπερλουσκόνι – Αναγκαία η ανακωχή

Αν και το Σαββατοκύριακο δεν είχε ξεκινήσει με το σωστό βήμα όσον αφορά τις σχέσεις Μελόνι – Μπερλουσκόνι, χθες το βράδυ φαίνεται να επικράτησε η ιδέα της ειρήνης.

Σήμερα (17/10) το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή τους στην έδρα των Αδελφών της Ιταλίας, κάτι το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει σε μιας αναγκαία ανακωχή μεταξύ των δύο ηγετών αν θέλουν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις ενόψει του σχηματισμού μιας από κοινού Δεξιάς Κυβέρνησης.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Σε λίγες μέρες θα έχουμε την Κυβέρνηση – Συμβολική ήττα του Καβαλιέρε η συνάντηση στην έδρα των Αδελφών της Ιταλίας

Όπως υπογραμμίζουν και τα ΜΜΕ, η συνάντηση, η συνάντηση είναι αποτέλεσμα πολλαπλών προσπαθειών. Από τη μία, επενέβησαν τα παιδιά του Καβαλιέρε σε ρόλο ειρηνοποιών ώστε ο ίδιος να ηρεμήσει. Από την άλλη η Μελόνι έδωσε το χέρι της ώστε το επεισόδιο να λήξει το συντομότερο δυνατόν και να σχηματιστεί η Κυβέρνηση. Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το μήνυμα της έμπιστης του Μπερλουσκόνι, Λουτσία Ροντζούλι, η οποία ξεκαθάρισε πως η ίδια δεν διεκδικεί καμία θέση.

Παρόλη τη καθησυχαστική δήλωση του Μπερλουσκόνι πως «αυτά τα πράγματα θα τα αφήσουμε πίσω μας και σε λίγες ημέρες θα έχουμε και την Κυβέρνηση», αξίζει να υπογραμμίσουμε τον έντονο συμβολισμό της τοποθεσίας της σημερινής συνάντησης, δηλαδή η έδρα των Αδελφών της Ιταλίας και όχι η οικία του Μπερλουσκόνι, κάτι το οποίο αποτελεί μια ήττα για τον ίδιο.

Πρόταση στο Φόρτσα Ιτάλια να προβεί σε εξωτερική υποστήριξη της νέας Κυβέρνησης

Να περιμένουμε ένα ξεκάθαρο πράσινο φως στο ενδεχόμενο σχηματισμού της Δεξιάς Κυβέρνησης; Όχι απαραίτητα.

Το πρωί ο συντονιστής της Περιφέρειας Σικελίας, Τζιανφράνκο Μιτσικέ, για το Φόρτσα Ιτάλια πρότεινε το κόμμα του να προβεί σε εξωτερική υποστήριξη της νέας Κυβέρνησης αφού – όπως τόνισε ο ίδιος – «κακομεταχειρίζονται τον Μπερλουσκόνι».

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος