Ιταλία: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Όπως αναφέρει το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, σήμερα στις 3μμ τοπική ώρα εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού τα πρώτα 5 παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 9 ετών στο Ινστιτούτο Spallanzani της Ρώμης. Πρόκειται για τα πρώτα παιδιά της ηλικιακής ομάδας 5-11 ετών στα οποία χορηγήθηκε το εμβόλιο.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας του Λατίου, κ. Alessio D’Amato, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εν λόγω πρωτιά σε πανιταλικό επίπεδο, ενώ τόνισε πως έως το τέλος της ημέρας αναμένεται να εμβολιαστούν περίπου χίλια παιδιά. Επίσης δήλωσε πως το προσωπικό “μεταμφιέστηκε σε κλόουν” ώστε τα παιδάκια “να ζήσουν τούτη τη στιγμή ως πάρτι”. 

Σύμφωνα με τον Franco Locatelli, πρόεδρο του Ανώτερου Συμβουλίου Υγείας της Ιταλίας “υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ένα ποσοστό περίπου 7% των παιδιών μπορεί να εμφανίσει παρατεταμένα συμπτώματα του Long Covid”. Ο ίδιος τόνισε μάλιστα πως αυτό το ποσοστό εκφράζει το γιατί “πρέπει να χαιρετίσουμε με χαρά το γεγονός ότι οι ιταλικές οικογένειες μπορούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία εμβολιασμού των παιδιών”. 

Πρόσθεσε επίσης πως ο εμβολιασμός κατά του Covid μεταξύ 5 και 11 ετών “προσφέρει ένα σημαντικό εργαλείο για την προστασία των παιδιών από τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας” υπενθυμίζοντας πως “το ECDC υπολογίζει ότι σε κάθε 10.000 συμπτωματικά παιδιατρικά κρούσματα υπάρχουν 65 νοσηλείες, 6 εισόδους σε Μ.Ε.Θ. και ένας θάνατος”.

Επιπλέον στην παιδιατρική ηλικία ο Covid μπορεί να εκδηλωθεί “με πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο, το οποίο εμφανίζεται σε μέση ηλικία 9 ετών, το 45% των περιπτώσεων διαγιγνώσκεται μεταξύ 5 και 11 ετών και το 70% μπορεί να απαιτήσει εντατική θεραπεία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος