Ιταλία: Έρευνα σε Ίντερ και Γιουβέντους για “υπεραξίες” από αγοραπωλησίες ποδοσφαιριστών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Εδώ και μερικές μέρες στην Ιταλία συζητείται η υπόθεση “υπεραξιών” κεφαλαιουχικών κερδών ποδοσφαιριστών από συγκεκριμένες ομάδες όπως η Juventus και η Inter.

Το κεφαλαιουχικό κέρδος είναι η διαφορά μεταξύ της αξίας που καθορίστηκε τη στιγμή της πώλησης και της αξίας του υπολειπόμενου τμήματος του ιστορικού κόστους, που επηρεάζεται από την ετήσια απόσβεση. Η θετική διαφορά είναι αυτή που φέρνει τα κέρδη στον εκάστοτε ποδοσφαιρικό σύλλογο.

Σύμφωνα με το πρώτο πόρισμα της Εισαγγελίας του Τορίνο, ο τζίρος κεφαλαιουχικών κερδών της Juventus από το 2019 ανήλθε στα 322,7 εκατομμύρια Ευρώ. Ένα ποσό ικανό να καλύψει εν μέρει την τρύπα των 600 εκατομμυρίων Ευρώ στην δυσκολότερη οικονομικά στιγμή της ιστορίας του club. Έτσι στο στόχαστρο των εμπειρογνωμόνων μπήκαν αγοραπωλησίες και δανεισμοί σημαντικών παικτών όπως ο Mandragora, o Higuain και ο Caldara. 

Σήμερα λοιπόν οι άνδρες της Μονάδας Οικονομικής Αστυνομίας (Guardia di Finanza) κατάσχεσαν έγγραφα στα γραφεία της Ίντερ και της Εθνικής Επαγγελματικής Ένωσης Lega Serie A για τα κεφαλαιουχικά κέρδη της ομάδας για τα έτη 2017-2019.

Η Εισαγγελία ερευνά υπεραξίες 100 εκατομμυρίων Ευρώ για την πώληση δώδεκα παικτών μεσαίου-χαμηλού βεληνεκούς, ορισμένοι εκ των οποίων από τις ομάδες νέων. 

Σημειωτέον, η έρευνα εις βάρους της Inter διεξάγεται από την Εισαγγελία του Μιλάνου και σύμφωνα με το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, γίνεται κατά αγνώστων για ψευδείς κοινωνικές και εταιρικές επικοινωνίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος