Κατάρρευση της European Super League και για τις Ιταλικές ομάδες

Ρώμη — Ανταπόκριση Κρίστιαν Μαυρής

Η υπόθεση της European Super League απασχολεί σε μεγάλο βαθμό και την Ιταλία και ειδικά διότι τρεις από τις πιο θρυλικές ομάδες του Βορρά, Ίντερ, Γιουβέντους και Μίλαν έδειχναν έτοιμες να μεταπηδήσουν στο καινούργιο πρότζεκτ.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι (Andrea Agnelli), υπήρξε εξαρχής ανάμεσα στους πιο δυνατούς υποστηρικτές του σχεδίου — και μάλιστα αμέσως ήρθε σε σφοδρότατη αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο της UEFA, Τσεφερίν (Ceferin), ο οποίος είναι και ο νονός της κόρης του.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης φαινόταν πως η Γιουβέντους θα παρέμενε στο αρχικό αυτό σχέδιο, με το ρίσκο μάλιστα ο ίδιος ο Ανιέλι να παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας, αλλά τελικά το σχέδιο κατέρρευσε οριστικά.

Αποτέλεσμα αυτών των χειρισμών είναι ότι ο τίτλος των μετοχών της Γιουβέντους στο ιταλικό χρηματιστήριο βρίσκεται σε πτωτική τάση του -12%, ύστερα από τον αρχικό ενθουσιασμό των προηγούμενων ημερών.

Όσον αφορά τις άλλες ομάδες, η Ίντερ ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από το σχέδιο της European Super League, αν και η εταιρεία έχει μεγάλα χρέη που θα πρέπει να καλύψει το  συντομότερο δυνατόν.

Παρόμοια απόφαση ισχύει και για τη Μίλαν, ομάδα που είχε συμπεριληφθεί στο σχέδιο λόγω του εύρους των οπαδών της και η οποία επικαλούταν την ευαισθησία στις απόψεις των οπαδών της.

Η Ρόμα, πάντως, αμέσως καταφέρθηκε κατά της European Super League, σχέδιο το οποίο χαρακτήρισε «κλειστό σύστημα» και επεσήμανε πως «κάποια πράγματα είναι πιό σημαντικά από το χρήμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος