Κίνα: Έκλεισε η Disneyland στη Σανγκάη μετά από κρούσμα covid-19

Μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος covid-19 σε επισκέπτρια η Disneyland στη Σανγκάη έκλεισε σήμερα. Η γυναίκα βρέθηκε θετική αφού έφυγε από τη Disneyland και επέστρεψε στο σπίτι της, σε μια επαρχία γειτονική της Σανγκάης.

Τις ημέρες αυτές η Κίνα προσπαθεί να περιορίσει μια μικρή εστία στη χώρα. Οι αρχές της χώρας εξακολουθούν να ακολουθούν μια πολιτική μηδενικών κρουσμάτων, η οποία ενισχύεται καθώς τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο θα φιλοξενηθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Σε αυτό το πλαίσιο η Disneyland στη Σανγκάη έκλεισε μετά τον εντοπισμό της θετικής επισκέπτριας.

Ήδη από χθες όλο το προσωπικό της Disneyland υποβλήθηκε σε διαγνωστικά τεστ, όπως και οι επισκέπτες της. Σχεδόν 34.000 άνθρωποι είχαν ελεγχθεί μέχρι σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η δημαρχία της Σανγκάης.

Όλα τα τεστ ήταν αρνητικά, όμως οι αρχές ζήτησαν από τους επισκέπτες και το προσωπικό να μην επιστρέψουν στις εργασίες ή το σχολείο του για τουλάχιστον 48 ώρες και να υποβληθούν και σε νέα τεστ covid-19.

Από τα τέλη Οκτωβρίου έχει εμφανιστεί μια εστία της covid-19 στη βόρεια Κίνα, ενώ δύο κρούσματα έχουν αναφερθεί και στην πρωτεύουσα Πεκίνο. Ενενήντα δύο νέες μολύνσεις ανακοινώθηκαν σήμερα για το προηγούμενο 24ωρο, ο υψηλότερος απολογισμός από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Δύο ημέρες νωρίτερα το πάρκο των Universal Studios στο Πεκίνο, που άνοιξε στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν κρούσματα μεταξύ των επισκεπτών του προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Αυτή την περίοδο περίπου 6 εκατομμύρια Κινέζοι ζουν σε καθεστώς lockdown λόγω της νέας εστίας επιδημίας, η οποία επικεντρώνεται στην πόλη Λανζού, 1.200 χιλιόμετρα δυτικά του Πεκίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος