Αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας – Αντίποινα σε παλαιστινιακή ρουκέτα

Αναζωπυρώνεται η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας  και εκφράζονται  φόβοι για νέα σύρραξη καθώς  αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυσαν επιδρομές το πρωί στη  στα νότια της Λωρίδας, σε αντίποινα για την εκτόξευση νωρίτερα μιας ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Η ρουκέτα στις 04:00  έπληξε σπίτι στην πόλη Μπιρ Σέβα (νότια), προκαλώντας υλικές ζημιές, αλλά πάντως χωρίς να αναφερθούν θύματα ούτε από τη ρουκέτα αυτή, ούτε από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από το επιτελείο των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων, από την ισραηλινή αστυνομία και από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που κυβερνά τον θύλακα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, η ρουκέτα έπεσε σε σπίτι όπου διαμένει μια οικογένεια με τρία παιδιά. Κανένα από τα μέλη της δεν τραυματίστηκε, αλλά τους προσφέρεται ψυχολογική υποστήριξη διότι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Χθες Τρίτη ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να καταφερθεί ένα εξαιρετικά «σκληρό πλήγμα» στη Χαμάς στη Γάζα.

Ο Λίμπερμαν υπογράμμισε ωστόσο ότι την απόφαση για αυτό δεν θα τη λάβει ο ίδιος, αλλά το συμβούλιο ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης, που συνεδριάζει σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ. Κατά τον υπουργό Άμυνας, το συμβούλιο είναι διχασμένο ως προς την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος