Αφγανιστάν: 10 νεκροί και τέσσερις τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας

Τουλάχιστον Δέκα νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε κοντά στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ και πραγματοποιήθηκε σε λεωφορείο που μετέφερε δικαστικούς.

“Η επίθεση έγινε γύρω στις 08:30 το πρωί τοπική ώρα, στην περιοχή Μπαγκ-ι-Νταούντ στα δυτικά προάστια της Καμπούλ, με δέκα νεκρούς και τέσσερις τραυματίες,” δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, διατηρώντας την ανωνυμία του.

Το λεωφορείο που έγινε στόχος πήγαινε στην επαρχία Βαρντάκ. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα γειτονικά νοσοκομεία με ασθενοφόρα, αλλά και οχήματα της αστυνομίας. Από την έκρηξη, προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή που κινούνταν το λεωφορείο.

Η επίθεση έγινε μετά την εκτέλεση από την κυβέρνηση έξι μελών των Ταλιμπάν στις αρχές του μήνα. Οι Ταλιμπάν καταδίκασαν τις εκτελέσεις και προειδοποίησαν ότι θα πάρουν εκδίκηση, ωστόσο, δεν έχουν αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την συγκεκριμένη επίθεση.

Στο μεταξύ, ο Χαϊμπατουλάχ Ακουνζάντα είναι ο νέος αρχηγός των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, με υπαρχηγούς τον Σιραζουντίν Χακανί και τον μουλά Γιακούμπ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών.

Νωρίτερα και σύμφωνα με αμερικανικές στρατιωτικές πηγές, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επιβεβαίωσε το θάνατο του μουλά Μανσούρ, από επιδρομή μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους. Ο Μανσούρ στοχοποιήθηκε επειδή σχεδίαζε επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων, στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος