Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Την ποινή του θανάτου αντιμετωπίζουν οι δύο γυναίκες εναντίον των οποίων οι αρχές της Μαλαισίας απήγγειλαν κατηγορίες  για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Οι κατηγορούμενες  δηλώνουν ότι τις εξαπάτησαν άγνωστοι, κάνοντάς τες να πιστέψουν ότι συμμετέχουν σε φάρσα που βιντεοσκοπείτο

Η 25χρονη Ινδονήσια Σίτι Αϊσίγια και η 28χρονη Βιετναμέζα Ντοάν Τι Χουόνγκ έφτασαν στο δικαστήριο συνοδευόμενες από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και φορώντας αξελίσφαιρα γιλέκα.

Εάν κριθούν ένοχες θα καταδικαστούν σε θάνατο ενώ ήδη οι εισαγγελικές αρχές της Μαλαισίας, τις κατηγορούν ότι έριξαν VX,την πιο θανατηφόρα εκδοχή του νευροπαραλυτικού αερίου Σαρίν, που έχει καταχωρηθεί ως όπλο μαζικής καταστροφής, στο πρόσωπο του ετεροθαλή αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι εικόνες από τις κάμερες του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ, στις 13 Φεβρουαρίου, δείχνουν δύο γυναίκες να πλησιάζουν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ και η μία φαίνεται να του επιτίθεται πασαλείβοντάς του με κάτι το πρόσωπο.

Το θύμα εξέπνευσε μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος