Αυστραλία: Η Ελληνική ομάδα του Green Project ολοκλήρωσε τον “πράσινο μαραθώνιο” στην αχανή Ήπειρο

Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Έχοντας διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα τα μέλη της Ελληνικής ΜΚΟ Green Project, ολοκλήρωσαν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και δύσκολο οδοιπορικό στην Αυστραλία, αναζητώντας και καταγράφοντας το “πράσινο αποτύπωμα” στην ενέργεια, την προστασία των οικοσυστημάτων και την ανάδειξη των βιότοπων της Unesco.

Αυστραλία: Η Ελληνική ομάδα του Green Project ολοκλήρωσε τον “πράσινο μαραθώνιο” στην αχανή ΉπειροΣτην διαδρομή, που διήρκησε σχεδόν ένα μήνα, είχαν την ευκαιρία να αποτυπώσουν και να συγκεντρώσουν οπτικοακουστικό υλικό, τόσο από το αύριο, όσο και από το χθες:

-Από την μεγαλύτερη μπαταρία του κόσμου, έργο του Elon Musk και της Tesla -η οποία φορτίζει από εναλλακτικές πηγές ενέργειας- στη Νότιο Αυστραλία, με την οποία αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα των διακοπών ρεύματος κατά τους θερινούς μήνες, μέχρι την οικολογική σοφία των αβορίγινων στα βάθη της ερήμου στη Bόρειο Επικράτεια.

Παντού τα μέλη της Ελληνικής ομάδας έγιναν δεκτά με θέρμη τόσο από τις Διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας σε πρεσβευτικό και προξενικό επίπεδο και τις απανταχού Ελληνικές Κοινότητες, όσο και από τους φορείς του Αυστραλιανού Κράτους το οποίο παρείχε κάθε δυνατή διευκόλυνση για την επίτευξη των στόχων τους.

Άλλωστε η πρωτοβουλία έχαιρε της υποστήριξης της Πρέσβεως της Αυστραλίας στην Αθήνα κας Kate Logan, ενω χορηγοί ήταν η Ελληνική Επιτροπή της Unesco, το Ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών, η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και χορηγός Επικοινωνίας η ΕΡΤ.

Αυστραλία: Η Ελληνική ομάδα του Green Project ολοκλήρωσε τον “πράσινο μαραθώνιο” στην αχανή ΉπειροΟι συντελεστές της ΜΚΟ Green project θα αξιοποιήσουν το υλικό για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ που στοχεύει στην αφύπνιση και ενεργοποίηση της «πράσινης συνείδησης», δράση που αποτελεί συνέχεια των αντίστοιχων πρωτοβουλιών που προηγήθηκαν σε άλλες Ηπείρους, όπως η Αφρική, η Ασία και η Αμερική.

Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας, νομικός σύμβουλος της Ελληνικής Ρυθμιστικής Ενέργειας, Γιάννης Τζώρτζης δήλωσε στην ΕΡΤ πως «ήταν μια πολύτιμη εμπειρία και τώρα αρχίζει η προσπάθεια για την ανάδειξη όσων βίωσαν, κατέγραψαν και έμαθαν σε αυτό το τεράστιο οδοιπορικό στην μαγευτική Ήπειρο, την Αυστραλία».

Ο κ.Τζώρτζης ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς, τις Ελληνικές Κοινότητες και τις φιλόξενες Αυστραλιανές Αρχές για την πολύτιμη βοήθειά τους και ιδιαιτέρως την ΕΡΤ για την προβολή της δράσης του Green Project.

(Οι φωτογραφίες είναι από το οπτικό υλικό της ΜΚΟ).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος