EgyptAir: Βρέθηκαν συντρίμμια αλλά όχι τα μαύρα κουτιά

Συντρίμμια από την άτρακτο του αεροσκάφους της εταιρείας EgyptAir εντοπίστηκαν σε «διάφορες τοποθεσίες», ανακοίνωσε η επιτροπή έρευνας υπό αιγυπτιακή ηγεσία, ωστόσο παραδέχεται ότι παραμένουν άκαρπες οι έρευνες για την ανέλκυση των μαύρων κουτιών, από βάθος 3.000 μέτρων στην ανατολική Μεσόγειο.

Υποβρύχιο ρομπότ από το πλοίο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, Laplace, είχε εντοπίσει την 1η Ιουνίου τον ήχο της συσκευής εντοπισμού του ενός από τα μαύρα κουτιά. Όμως δεν είναι γνωστό εάν η συσκευή είναι ακόμα συνδεδεμένη πάνω στο κουτί.

Ο “χάρτης της διασποράς των συντριμμιών”, δεν είναι πλήρης καθώς δεν έχουν εντοπιστεί τα δύο μαύρα κουτιά με τα δεδομένα της πτήσης MS804 της Egypt Air, ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές, προειδοποιώντας ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Δεδομένου ότι το A320, συνετρίβη στις 19 Μαΐου, ειδικοί υπολογίζουν ότι μέχρι τις 24 Ιουνίου τα μαύρα κουτιά θα πάψουν να εκπέμπουν το ειδικό σήμα εντοπισμού τους, καθώς “λήγει ο χρόνος ζωής της μπαταρίας τους”.

Μόνο οι αναλύσεις των δύο καταγραφέων των δεδομένων της πτήσης θα επιτρέψουν να εξιχνιαστούν τα αίτια της συντριβής του Airbus A320 των αιγυπτιακών αερογραμμών, το οποίο κατέπεσε σε μια θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και τις βόρειες ακτές της Αιγύπτου με 66 επιβαίνοντες δευτερόλεπτα αφότου χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Η επιτροπή έρευνας εξάλλου επιβεβαίωσε τη Δευτέρα αυτό που είχαν ήδη ανακοινώσει οι αρχές της Ελλάδας, ότι το μοιραίο αεροσκάφος έκανε στροφή 90 μοιρών προς τα αριστερά και κατόπιν μια πλήρη αναστροφή 360 μοιρών προς τα δεξιά πριν συντριβεί.
Η υπόθεση ότι το Αίρμπας κατέπεσε λόγω επίθεσης, που είχαν αρχικά διατυπώσει οι αρχές της Αιγύπτου, μοιάζει να υποχωρεί και να κερδίζει έδαφος η εκδοχή της τεχνικής βλάβης: αυτόματα σήματα κινδύνου εκπέμφθηκαν από το αεροσκάφος δύο λεπτά πριν συντριβεί, υποδεικνύοντας την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο αλλά και μια βλάβη του υπολογιστή που διαχειρίζεται τις εντολές των δύο πιλότων.

Σαράντα Αιγύπτιοι, συμπεριλαμβανομένων των μελών του πληρώματος, και 15 Γάλλοι επέβαιναν στο Αίρμπας. Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται επίσης δύο Ιρακινοί, δύο Καναδοί, υπήκοοι της Αλγερίας, του Βελγίου, της Βρετανίας, του Τσαντ, της Πορτογαλίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Σουδάν.

ΠΗΓΗ:RT,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος