Εντολή Πούτιν στη Γενική Εισαγγελία να διενεργήσει επιθεωρήσεις στον τομέα της φαλαινοθηρίας και των υδάτινων τσίρκων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή να ελεγχθεί άμεσα για το αν τηρείται η νομοθεσία στον τομέα του κυνηγιού φαλαινών και εάν χρειαστεί, να γίνουν τροποποιήσεις. Αυτό έγινε σήμερα γνωστό, μέσα από την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου. Σύμφωνα με τη διαταγή Πούτιν: «η Γενική Εισαγγελία θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι επιθεωρήσεις τηρούν τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα της παραγωγής (αλίεια), της προστασίας και της χρήσης κητοειδών, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης αδειών για την παραγωγή τους (αλίευση)».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ζητάει σε περίπτωση που φανεί πως η υπάρχουσα νομοθεσία έχει κενά, το αρμόδιο τμήμα (Γενική Εισαγγελία) να προτείνει τις κατάλληλες αλλαγές στη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Την αναφορά για αυτό το ζήτημα θα πρέπει να την έχει στα χέρια του ο Βλαντίμιρ Πούτιν έως την 1η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον περασμένο Δεκέμβριο. Ένας από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση υπενθύμισε την ιστορία της «φυλακής των φαλαινών» και πρότεινε να υποστηριχθούν οι τροπολογίες που κλείνουν τη «νομική τρύπα» σε αυτόν τον τομέα: «Αφήνουν τη δυνατότητα «επιστημονικής αλιείας» φαλαινών, την αλιεία τους από αυτόχθονες και τους μικρούς λαούς, αλλά αποκλείει την αλιεία για βιομηχανικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς» είχε καταγγείλει.

Ο Πούτιν, αφού τον άκουσε, τάχθηκε υπέρ αυτής της πρότασης.

ανταπόκριση Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος