Επίθεση αυτοκτονίας σε καταυλισμό προσφύγων στη Συρία

Τρία άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε σε καταυλισμό προσφύγων στη Συρία, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, σύμφωνα με στέλεχος των ανταρτών.

Η επίθεση είχε στόχο ένα φυλάκιο που ελέγχεται από την ομάδα ανταρτών Τζαίς αλ Ασαίρ στον καταυλισμό Ράκμπαν, δήλωσε ο εκπρόσωπος για τις Ταξιαρχίες Αχμέντ αλ Άμπντο των Δυνάμεων των Μαρτύρων (παράρτημα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος), Σαίντ Σαίφ.

Στο Ράκμπαν κατοικούν περισσότερα από 75.000 άτομα, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των εκατομμυρίων Σύρων που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους κατά τον πενταετή εμφύλιο πόλεμο.

Η έκρηξη σημειώθηκε όταν ο βομβιστής έριξε το φορτηγό γεμάτο πυρομαχικά στο φυλάκιο, περίπου 400 μέτρα από το ιατρικό κέντρο, πρόσθεσε ο Σαίφ.

Στο μεταξύ, την Κυριακή, οι αντάρτες στη Συρία με την υποστήριξη της Τουρκίας ανακατέλαβαν εννέα περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Νταμπίκ, από το Ισλαμικό Κράτος. Οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι με την ανακατάληψη του Νταμπίκ από τους αντάρτες, ανακτάται ο έλεγχος ασφάλειας σε περιοχές της συνοριακής γραμμής μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας.

Σχετική είδηση: Ναμπίκ: To ΙSIS έχασε το χωριό- σύμβολο των τζιχαντιστών (video)
Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος