‘Ερευνα για “εγκλήματα πολέμου” ζήτησαν οι ΗΠΑ – ‘Εκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α

Τη διεξαγωγή έρευνας για “εγκλήματα πολέμου” από το συριακό καθεστώς και τους Ρώσους συμμάχους του στο Χαλέπι ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, την ώρα που στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ξεκινούσε “κατεπείγουσα” συνεδρίαση για την τραγωδία στη Συρία.

Η Ρωσία εμφανίζεται “έτοιμη να στηρίξει” την πρωτοβουλία του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία, του Στάφαν ντε Μιστούρα, για την κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι, εφόσον οι τζιχαντιστές του Μετώπου Φάταχ αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα) φύγουν από την πόλη.

1000 μαχητές κρατάνε ομήρους μέχρι λιμοκτονίας 275.000 αμάχους στο Χαλέπι, τόνισε μέσω βιντεοδιάσκεψης από τη Γενεύη, ο Στάφαν Ντε Μιστούρα.

Οι τζιχαντιστές προελαύνουν στο ανατολικό Χαλέπι, σύμφωνα με νέα βίντεο στο Twitter, ενώ την ίδια ώρα το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι ο ηγέτης της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ προσφέρει αμνηστία σε όσους παραδοθούν.

Όπως τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, το σχέδιο του ΟΗΕ προτείνει στους μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι και στο συριακό καθεστώς και τη Ρωσία να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς, ωστόσο δεν εγγυάται ότι δεν θα παραμείνουν στο Χαλέπι, άλλες ανταρτικές ομάδες.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε για άλλη μια φορά τη Ρωσία να ασκήσει πίεση στη συριακή κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ώστε να επιτραπεί η πρόσβαση στους αμάχους του Χαλεπίου.

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι “κατανοεί” τη δημόσια συζήτηση που διεξάγεται για ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας μετά τους πρόσφατους βομβαρδισμούς του Χαλεπίου στη Συρία και τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος