Η αλ-Σαμπάμπ υποστηρίζει ότι σκότωσε δεκάδες στρατιώτες στη Σομαλία

Η ισλαμιστική οργάνωση αλ-Σαμπάμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι μαχητές της σκότωσαν δεκάδες στρατιώτες από την Κένυα, όταν επιτέθηκαν σε στρατιωτική βάση στη Σομαλία.
Ωστόσο, ο στρατός της Κένυας απορρίπτει τον ισχυρισμό.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης, που πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις κατά της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης, δήλωσε ότι οι μαχητές της αλ-Σαμπάμπ σκότωσαν τουλάχιστον 57 στρατιώτες από την Κένυα, στην πόλη Καμπιγιό, που βρίσκεται νότια της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Κένυα.

“Αυτό είναι ψέμα. Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και ενημερωνόμαστε για την πορεία της,” δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του στρατού της Κένυας.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο, μουχατζεντίν (μαχητές) έριξαν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχα μέσα στο στρατόπεδο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι. Στην συνέχεια, κατάσχεσαν οχήματα και όπλα.

«Πιθανότατα να έχουν σκοτωθεί αρκετοί στρατιώτες ενώ υπάρχουν αναφορές για σκληρές μάχες» ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της Κένυας NTV.

Τον Ιανουάριο του 2016, η αλ-Σαμπάμπ είχε ανακοινώσει πως είχε σκοτώσει περισσότερους από 100 στρατιώτες στο Ελ Αντ, ένα σομαλικό στρατόπεδο κοντά στα σύνορα με την Κένυα. Ο στρατός της Κένυας ποτέ δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον αριθμό των θυμάτων, αλλά οι αναφορές στα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τουλάχιστον 100.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος