Η ιστορία του “πατέρα των λουλουδιών” στο Χαλέπι (video)

Στο Χαλέπι ήταν γνωστός ως ο “πατέρας των λουλουδιών” που την συγκινητική του ιστορία κατέγραφε στην αρχή του χρόνου, το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4.

Μαζί με τον 13χρονο γιο του Ιμπραήμ, ο Αμπι Γουάντ, είχε δημιουργήσει ένα πανέμορφο κήπο μέσα στο κατεστραμμένο από τις βόμβες, Χαλέπι.

Τριαντάφυλλα, βασιλικοί και κάθε λογής λουλούδια υμνούσαν τη ζωή και γέμιζαν με ελπίδα αλλά και αγάπη την οικογένεια του ευαίσθητου κηπουρού αλλά και των κατοίκων που βίωναν καθημερινά την φρίκη του πολέμου.

Επιβιώνω, έλεγεμε όπλο την ομορφιά της ζωής. Το μέρος αυτό αξίζει δισεκατομμύρια δολάρια. Μου ανήκει ο κόσμος. Ολόκληρος ο κόσμος ανήκει σε εμάς τους συνηθισμένους ανθρώπους. Ο κόσμος είναι δικός μας. Για εμάς το να κάνουμε όμορφα τα παρτέρια, δίνει νόημα στη ζωή. Δίνει κίνητρο στους ανθρώπους. Έτσι, δεν βλέπουμε μόνο καταστροφή, αλλά και την ανοικοδόμηση. Συνεχίζουμε να ζούμε και να ξαναχτίζουμε αυτό που έχει καταστραφεί”.

Όμως και αυτός ο όμορφος κήπος, πριν από λίγες μέρες καταστράφηκε και μαζί του χάθηκε και ο Αμπι Γουάντ. Η σκληρή πραγματικότητα του πολέμου τον διέψευσε.

Όταν επέστρεψε στο Χαλέπι, το συνεργείο του Channel 4, βρήκε κατεστραμμένο από τις βόμβες τον κήπο και τον μικρό Ιμπραήμ να κλαίει χαμένος και μόνος πάνω από τον τάφο του πατέρα του. Ίσως βρει παρηγοριά στα λόγια του πατέρα του όταν περιέγραφε τον κύκλο της ζωής…

Αυτό το λουλούδι, έλεγε ο πατέρας του, έχει πεθάνει, αλλά ένα νέο μπορεί να αρχίσει να μεγαλώνει τώρα. Η ουσία της ζωής είναι το λουλούδι…»

Αίθουσα σύνταξης ert.gr
Πηγή: Channel 4
Ρεπορτάζ: Ευγενία Μυρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος