ΗΠΑ: Ιστορικές οι ανακοινώσεις Μπάιντεν για την διαχείριση της ενεργειακής κρίσης

Ιστορικές χαρακτηρίζονται οι ανακοινώσεις του Προέδρου Μπαιντεν για την διαχείριση της ενεργειακής κρίσης. Αρχίζουν να απελευθερώνονται στην αγορά ένα εκ βαρέλια πετρελαίου την ημέρα -και για τους επόμενους 6 μήνες- από τα στρατηγικά αποθέματα.

Βάσει της νέας στρατηγικής, μέσα σε αυτούς τους έξι μήνες θα αυξηθεί η παραγωγή στην Αμερική, καθώς οι εταιρείες που έχουν πάρει άδειες εξόρυξης (μιλάμε για 9.000 άδειες αυτή την στιγμή) αλλά δεν τις χρησιμοποιούν – για να κερδίζουν από τις αυξημένες τιμές – θα αρχίσουν να πληρώνουν πρόστιμα με την μορφή φόρων για τις εκτάσεις τις οποίες έχουν νοικιάσει από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Παράλληλα επιταχύνονται οι διαδικασίες μετάβασης στην πράσινη ενέργεια και σε αυτό το πλαίσιο ενεργοποιείται ο νόμος περί αμυντικής παραγωγής για να πέσουν στην αγορά υλικά απαραίτητα για αυτή την μετάβαση, όπως για παράδειγμα μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Νέες κυρώσεις

Ο ρωσικός τεχνολογικός τομέας τέθηκε σήμερα στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον. Εταιρείες και ιδιώτες που συμβάλλουν στην αποφυγή η την παράκαμψη των κυρώσεων και επιχειρούν να διοχετεύσουν δυτική τεχνολογία στην Ρωσία, περιλαμβάνονται σε αυτή τη νέα λίστα. Επίσης στο στόχαστρο οι τομείς της αεροδιαστημικής και της ναυτιλίας καθώς και ιδιώτες κατηγορούμενοι για κυβερνο-επιθέσεις. Η σημερινή εξέλιξη δίνει την δυνατότητα στην αμερικανική κυβέρνηση να βάζει κυρώσεις σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή οντότητα δραστηριοποιείται σε αυτούς τους τομείς.

ανταπόκριση από Ουάσιγκτον Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος