Ισραήλ: Τουλάχιστον 2 νεκροί αλλά και εγκλωβισμένοι στα ερείπια από πτώση γερανού (video)

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο Τελ Αβίβ ενώ υπάρχουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.
Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματισθεί και περιθάλπονται. Η αιτία της κατάρρευσης δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή. Αρκετές ώρες μετά το δυστύχημα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως εξακολουθούν να αγνοούνται πέντε άνθρωποι και πιστεύεται ότι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια. Το δυστύχημα συνέβη στη συνοικία Ραμάτ Χαχαγιάλ του Τελ Αβίβ, κοντά σ’ ένα νοσοκομείο και σε κτίρια που στεγάζουν εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και εστιατόρια.

“Πολλοί εργάτες που δούλευαν στο εργοτάξιο θεωρούνται εγκλωβισμένοι, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία χωρίς να προσδιορίσει αριθμό, ενώ η ισραηλινή τηλεόραση έκανε λόγο για 15 αγνοούμενους, “καθώς η οροφή υπό ανέγερση υπόγειου γκαράζ τριών επιπέδων κατέρρευσε”.

Οι διασώστες έκαναν γνωστό πως ένας άνθρωπος τραυματίσθηκε σοβαρά και πέντε ελαφρά.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε πως αρχικά κατέρρευσε τμήμα της τριώροφης δομής, με αποτέλεσμα να πέσει ένας γερανός και να κατεδαφίσει ακόμη μεγαλύτερο μέρος του πάρκινγκ, που είχε εν μέρει ολοκληρωθεί, στην περιοχή Ramat Hahayil.

«Όταν έφτασα, έπεσα πάνω σε πολλούς τραυματίες που είχαν ακόμη τις αισθήσεις τους και είχαν βγει μόνοι τους από τα συντρίμμια», δήλωσε ο Μοσέ Λεβί, ένας εθελοντής της σωστικής οργάνωσης United Hatzalah.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1 Ρεπορτάζ:Ρίτσα Καστάνη, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος