Κοστίζει λιγότερο ο «ευγενικός» καφές

Απογοητευμένος από την έλλειψη στοιχειώδους ευγένειας, ο Τζάστιν Σιμς, μπάρμαν στο «Cups Coffee & Tea» στο Grandin Village, Ryonoke Valley, στην πολιτεία της Βιρτζίνια, έριξε τις τιμές του καφέ του μόνο για τους πελάτες του, που θα είναι πρόθυμοι να πουν ένα «παρακαλώ», ένα «Γεια σας» και ένα «ευχαριστώ».

«Ένα καφεδάκι 5 δολάρια», «Ένα καφεδάκι, παρακαλώ 3 δολάρια» «Γεια σας, ένα καφεδάκι, παρακαλώ 1,75 δολάρια». Αυτός είναι ο τιμοκατάλογος του Σιμς για τον καφέ, ανάλογα με το βαθμό ευγένειας των πελατών του. Μα η ιδέα να συμβάλει στην καλλιέργεια καλών τρόπων των περαστικών και των θαμώνων, που… ξεδιψούν στο μαγαζί του, δεν είναι καν δική του και ξεκίνησε πιο παλιά.

Το 2013, το «Petit Syrah» στη Νίκαια έγινε διάσημο επειδή υπενθύμισε στους πελάτες του να προσέχουν τους τρόπους τους, ανταμείβοντας τους πρόθυμους. Έξω από το καφέ μπαρ, μια πινακίδα ενημέρωνε: «Έναν καφέ 7 ευρώ», «Έναν καφέ, παρακαλώ 4,25 ευρώ», «Καλημέρα, έναν καφέ, παρακαλώ 1,40 ευρώ». Ο ιδιοκτήτης του, Φαμπρίς Πεπινό, ανέφερε χαρακτηριστικά στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα «The Local»: «Άρχισε σαν αστείο»… «Γιατί την ώρα του μεσημεριανού, ο κόσμος ερχόταν πολύ στρεσαρισμένος και κάποιες φορές ήταν αγενής σε ‘μας, όταν παράγγελνε καφέ». «Αυτό που κάναμε ήταν ο δικός μας τρόπος να πούμε: “Ήρεμα, και συνεχίστε”» πρόσθεσε. «Οι περισσότεροι είναι τακτικοί πελάτες μου, βλέπουν το αστείο του πράγματος και υπερβάλλουν σε ευγένεια. Αλλά τώρα, ο κόσμος είναι πιο χαλαρός και χαμογελά περισσότερο», προσθέτει ο Πεπινό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος