Μ. Αλβανού: Ο εντοπισμός των τζιχαντιστών είναι δυσκολότερος όσο απομακρύνονται από τις εύφλεκτες ζώνες (audio)

Η απομάκρυνση τζιχαντιστών μαχητών είναι κομμάτι των συμφωνιών της εκκένωσης των ανταρτοκρατούμενων περιοχών της Συρίας από τον άμαχο πληθυσμό. Πρόκειται για μία παραδοχή που επισημαίνει η Δρ. Μαρία Αλβανού Διδάκτωρ Εγκληματολογίας, μέλος ερευνητικής ομάδας Italian Team for Security, Terroristic Issues & Managing Emergencies @ItstimeResearchTime.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή “Αναμενόμενα και Μη” με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη η κα. Αλβανού επεσήμανε ότι οι μαχητές του Daes δεν διεκδικούσαν αόριστα μια τρομοκρατική ύπαρξη αλλά και εδαφική, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν αναπτυχθεί σε έναν κοινωνικό ιστό με αποτέλεσμα να έχουν κοντά τους και τις οικογένειες τους. Η διαπίστωση αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μαζί με τον άμαχο πληθυσμό μετακινούνται ενδεχομένως και μαχητές του Daes (ISIS).

Η κα. Αλβανού σημείωσε ακόμα ότι ο διαχωρισμός τους είναι περισσότερο εύκολος όσο πιο κοντά βρίσκονται στις εύφλεκτες ζώνες καθώς είναι αναγνωρίσιμοι από την τοπική κοινωνία. Όσο απομακρύνονται από τις εστίες τους τόσο πιο δύσκολο είναι καθώς χάνονται στο πλήθος και ξεκινούν μία νέα ζωή. Πάντως η κα. Αλβανού υπογράμμισε ότι το ISIS μπορεί να ηττήθηκε αλλά τζιχαντιστές υπάρχουν ακόμα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Φωτογραφία: Russian Defense Ministry Press Service via AP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος