Μαλαισία – Β.Κορέα: Διπλωματικά αντίποινα με “ομήρους”

“Αποτρόπαια πράξη κράτησης πολιτών ως ομήρους”, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ την απαγόρευση εξόδου Μαλαισιανών από τη Βόρεια Κορέα. Εκτάκτως συνεδριάζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Μαλαισίας, ενώ ως αντίμετρο, απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα όλων των πολιτών της Βόρειας Κορέας.

Η διπλωματική ένταση με τη Βόρεια Κορέα κλιμακώνεται, στον απόηχο της δολοφονίας με νευροπαραλυτικό αέριο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας έχουν αποκλείσει την πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ, προειδοποιώντας ότι δε θα επιτραπεί στο προσωπικό της να την εγκαταλείψει όσο αναζητούνται τρεις ύποπτοι Βορειοκορεάτες που πιστεύεται ότι κρύβονται στην πρεσβεία.

Η Κουάλα Λουμπούρ προειδοποιεί επίσης, ότι θα υποχρεωθούν σε δειγματοληψία DNA, συγγενείς του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ενώ κατηγορεί  τις αρχές της Βόρειας Κορέας ότι επιμένουν να μην συνεργάζονται για να κλείσει η υπόθεση της δολοφονίας.

Σημειώνεται ότι οι δύο γυναίκες, από την Ινδονησία και το Βιετνάμ, που συνελήφθησαν και αναμένεται να καταδικαστούν, δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα παραπλάνησης, “πιστεύοντας ότι δεν επρόκειτο για δολοφονία αλλά για φάρσα”.

ΠΗΓΗ:BBC,ΑΜΠΕ
Σχετική είδηση: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος