Ο «Μαγικός Κόσμος της Ρωσίας» σε ένα θεματικό πάρκο

Η ρωσική λαογραφία, οι μύθοι και η ιστορία της χώρας θα παρουσιάζονται στο ειδικό θεματικό πάρκο που θα δημιουργηθεί στην περιοχή Καλούγκα, 200 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα.

Ο «Μαγικός Κόσμος της Ρωσίας» θα λειτουργήσει μετά από την έγκριση του κυβερνήτη της Καλούγκα, Ανατόλι Αρταμόνοφ και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Την κατασκευή της αντίστοιχης Ντίσνεϊλαντ της Ρωσίας, το κόστος της οποίας εκτιμάται σε περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, έχει αναλάβει η Moschanko Investment Group, που έχει έδρα το Λος Άντζελες, σε σχέδια του ομίλου Goddard.

Όπως αναφέρει το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASS, ο κ. Αρταμόνοφ δήλωσε: «Ο Μαγικός Κόσμος της Ρωσίας θα περιλαμβάνει διάφορες ενότητες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προσφέρουν διαδραστικά προγράμματα ψυχαγωγίας και μάθησης για τα παιδιά». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το θεματικό πάρκο θα έχει επίσης αρκετά ξενοδοχεία, καθώς και το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο του κόσμου. Ακόμα, ο κ. Αρταμόνοφ ανέφερε ότι το έργο θα υλοποιηθεί με ιδιωτική χρηματοδότηση και δεν θα δαπανηθούν χρήματα από τον δημόσιο προϋπολογισμό.

«Η ρωσική λαογραφία, οι μύθοι και η ιστορία θα συνταιριαστούν αρμονικά για να δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο που θα αντανακλά τον πολιτισμό και την λαϊκή παράδοση της Ρωσίας και το ποιοτικό επίπεδο κατασκευής θα είναι εφάμιλλο, για να μην πούμε καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο πάρκο που λειτουργεί σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Goddard, Γκάρι Γκόνταρντ στην «Valley Business Journal».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος