Ο Νασράλα απαντά στον βασιλιά Σαλμάν και κατηγορεί τη Σαουδική Αραβία για «τρομοκρατία»

Χθες Δευτέρα, ο Χασάν Νασράλα, ο Γενικός Γραμματέας της Λιβανέζικης Χεζμπολάχ, επέκρινε το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και τον κατηγόρησε ότι υποστηρίζει την «τρομοκρατία», ως απάντηση στις δηλώσεις του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ.

Αυτό έγινε σε μια μακροσκελή ομιλία του Νασράλα με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου από τη δολοφονία του Ιρανού διοικητή της «Δύναμης Κουντς» Κασέμ Σολεϊμανί και του αναπληρωτή ηγέτη των πολιτοφυλακών της «Λαϊκής Κινητοποίησης» Αμπού Μαχντί Αλ Μουχάντις, μετά από επιδρομή των ΗΠΑ στην περιοχή του αεροδρομίου της Βαγδάτης στις 3 Ιανουαρίου 2020.

Ο Νασράλα είπε ότι ο βασιλιάς Σαλμάν «απαίτησε από τους Λιβανέζους να αντισταθούν στην τρομοκρατική ηγεμονία της Χεζμπολάχ» και πρόσθεσε: «Αν υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται, ανοίγουν το στόμα τους σε αυτή τη χώρα ( Λίβανος ) εμείς Δεν φοβόμαστε, έχουμε την αξιοπρέπειά μας».

Ο Νασράλα απηύθυνε την ομιλία του στον βασιλιά Σαλμάν, λέγοντας: «Μεγαλειότατε, ο τρομοκράτης είναι αυτός που εξήγαγε την ιδεολογία του Wahhabi Isis στον κόσμο, και είστε εσείς. Ο τρομοκράτης είναι αυτός που έστειλε χιλιάδες Σαουδάραβες για να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ και στην Συρία, και είσαι εσύ. Ο τρομοκράτης είναι αυτός που διεξάγει έναν πόλεμο 7 ετών ενάντια στον καταπιεσμένο λαό στην Υεμένη, σκοτώνει παιδιά και γυναίκες, καταστρέφει ανθρώπους και πέτρες, και είσαι εσύ», σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Ο Νασράλα πρόσθεσε: «Ο τρομοκράτης είναι αυτός που στέκεται στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε όλους τους πολέμους και ανοίγει τις στρατιωτικές βάσεις σε αυτές για να ασκήσει τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας, και είστε εσείς. Ο τρομοκράτης είναι αυτός που χρηματοδοτεί όλες οι ομάδες της εξέγερσης και των εμφυλίων στον Λίβανο και την περιοχή, και είστε εσείς».

Συνέχισε λέγοντας: «Όσο για τη Χεζμπολάχ, δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά οργάνωση αντίστασης, υπερασπιστική, πατριωτική, ανθρωπιστική και έντιμη που υπερασπίζεται την πατρίδα, το έθνος της, τον λαό της και τους ιερούς τόπους».

Επιμέλεια – Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος