Πεντάγωνο: Τα προβλήματα ανεφοδιασμού των Ρώσων παραμένουν, θα τα λύσουν όμως

Στο Πεντάγωνο εξακολουθούν να βλέπουν ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει ισχυρή αντίσταση στα βόρεια της Ουκρανίας, ενώ τα πάει καλύτερα στα νότια. Τα προβλήματα ανεφοδιασμού και στρατηγικής παραμένουν, όμως στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι οι Ρώσοι θα τα λύσουν.

Οι δυνάμεις τους βρίσκονται 30 χιλιόμετρα έξω από το κέντρο του Κιέβου, στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρισκόντουσαν και 24 ώρες πριν, δεν έχουν κάνει δηλαδή καμία πρόοδο από εχθές και αυτό είναι σημαντικό.

Εξακολουθούν να μην έχουν τον έλεγχο καμίας πόλης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αμφίβια απόβαση από την Αζοφική θάλασσα και οι Ρώσοι κατευθύνονται προ την Μαριούπολη. Αυτή την στιγμή βρίσκονται περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά, όμως οι Αμερικανοί λένε ότι οι Ουκρανοί είναι σε θέση να την προστατεύσουν αρκετά καλά.

Προς την Οδησσό δεν υπάρχει κινητικότητα των Ρώσων αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα πάντα με το Πεντάγωνο, αλλά τους ανησυχεί φυσικά η παρουσία τους στην Μαύρη θάλασσα.

Στο Πεντάγωνο πιστεύουν επίσης ότι τα αντιαεροπορικά συστήματα της Ουκρανίας παραμένουν σε σχετικά καλή κατάσταση και είναι λειτουργικά, ενώ δεν υπάρχει ακόμη ρωσικός έλεγχος του εναέριου χώρου.

ανταπόκριση από Ουάσιγκτον Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος