Τουλάχιστον 28 νεκροί σε επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης (photos-video)

Πυροβολισμοί και δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το βράδι της Τρίτης στο διεθνές αεροδρόμιο Αττατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Η τουρκική αστυνομία εκκένωσε το αεροδρόμιο.

H στιγμή της έκρηξης

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Αριάννα Φερεντίνου, υπάρχουν τουλάχιστον 28 νεκροί, μεταξύ των οποίων οι τρεις βομβιστές. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για τρίτη έκρηξη.

Τουλάχιστον 28 νεκροί σε επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης (photos-video)

Οι βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους λίγο προτού περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου, γνωστοποίησε ένας Τούρκος αξιωματούχος. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπάθησαν να «εξουδετερώσουν» τους υπόπτους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο. Ένας αστυνομικός πάλεψε, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, με έναν από τους βομβιστές, μετέδωσε δημοσιογράφος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC News επικαλούμενος έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Τουλάχιστον 28 νεκροί σε επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης (photos-video)

Ένας εκ των δραστών άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλούμενο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 6 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν. Περισσότερα από 10 ασθενοφόρα έσπευσαν προς την περιοχή που βρίσκεται ο τερματικός σταθμός των διεθνών πτήσεων, μετέδωσε το CNN Turk.

Οι εξερχόμενες πτήσεις από το Ατατούρκ δεν πραγματοποιούνται και οι επιβάτες μεταφέρονται σε κοντινά ξενοδοχεία. Ορισμένες πτήσεις που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο άλλαξαν πορεία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για τις εκρήξεις από τη Λίζα Μόνακο, την σύμβουλό του για θέματα εσωτερικής ασφαλείας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

https://twitter.com/seadozturk/status/747873615899680768

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος