Τραμπ: Αποσύρονται οι ΗΠΑ από τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή (video)

Tην απόφασή του να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, κοινοποίησε ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ σε στενούς του συνεργάτες.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, έχει ορίσει μακροπρόθεσμους στόχους σε κάθε χώρα-μέλος της για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με δημοσίευμα που επικαλείται τρεις πηγές.

Ο Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού, η οποία συνήφθη το 2015 μεταξύ 194 χωρών, καθώς θεωρεί ότι η πλήρης συμμόρφωση της χώρας του με τους όρους της συμφωνίας θα μείωνε το ΑΕΠ κατά 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία και έχει εξηγήσει πως αυτό θα σήμαινε πως θα «έκλειναν εργοστάσια σε όλη τη χώρα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε κατ’ ιδίαν σε πολλούς συνεργάτες του που ασχολούνται με το θέμα, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency, EPA) Σκοτ Προύιτ, ότι σχεδιάζει να αποσύρει τη χώρα από τη συμφωνία, έγραψε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, ο οποίος επικαλέστηκε τρεις ενημερωμένες πηγές.

To Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησής του για το θέμα θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.  Ενώ η σύνοδος της G7 που έληξε το Σάββατο, ήταν χωρίς συναίνεση για τη συμφωνία σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την οποία υποστηρίξαν ένθερμα οι ευρωπαίοι ηγέτες.

Σχετική είδηση: A. Mέρκελ: Απογοήτευση στη σύνοδο G7 για την κλιματική αλλαγή

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Sputnik

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος