«Βελούδινο» πραξικόπημα με «χρυσή» συμφωνία για τον Μουγκάμπε (video)

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη για το παρασκήνιο του πραξικοπήματος στη Ζιμπάμπουε φέρνει στο φως ο Guardian. Όπως φαίνεται, η αποπομπή Μουγκάμπε από τον προεδρικό θώκο ήταν «βελούδινη», καθώς συμπεριελάμβανε «χρυσή» συμφωνία για τον απερχόμενο δικτάτορα.

Μία εβδομάδα διαπραγματεύσεων οδήγησε στη συμφωνία ειρηνικής αποχώρησης από το τιμόνι της Ζιμπάμπουε της οικογένειας Μουγκάμπε.

Ο 93χρονος πολιτικός, που ξεκίνησε από τις φτωχογειτονιές της χώρας αγωνιζόμενος εναντίον της εξουσίας της λευκής μειοψηφίας και έφθασε να διαθέτει περιουσία που υπολογίζεται σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια εντός και εκτός της χώρας, σύμφωνα με στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος εξασφάλισε οικονομική αποζημίωση τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων δολαρίων και προκαταβολή 5 εκατομμυρίων πριν παραιτηθεί.

Ο ίδιος θα συνεχίσει να εισπράττει όσο ζει το διόλου ευκαταφρόνητο μισθό των 150.000 δολαρίων, μισά από τα οποία θα καταβάλλονται μετά τον θάνατό του στη χήρα του Γκρέις ισοβίως.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, προϋπόθεση της παραίτησης από την προεδρία ήταν να μην ασκηθεί κανενός είδους δίωξη σε βάρους του ίδιου, της οικογένειάς του και των επιχειρησιακών τους συμφερόντων.

Κι όλα αυτά στην καταχρεωμένη Ζιμπάμπουε, με τα πολύ ψηλά ποσοστά ανεργίας και τα ταμεία να έχουν αδειάσει.

Επιμέλεια: Χρ. Ποπόρου
Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος