Βενεζουέλα: Εκλογές για νέα συντακτική Βουλή με νεκρούς

Κλιμακώνεται η ένταση στη Βενεζουέλα, όπου διεξάγονται εκλογές για Συντακτική Συνέλευση. Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών. 

Όπως έγινε γνωστό ότι ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά των εκλογών για τη Συντακτική Συνέλευση, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.

Δύο νεκροί στη Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας

Το στέλεχος της αντιπολίτευσης είναι ο Ρικάρδο Κάμπος, ηλικίας 30 ετών, που σκοτώθηκε από σφαίρα στο Κουμανά, στην Πολιτεία Σούκρε (βορειοανατολικά), σύμφωνα με τον βουλευτή Ενρί Ράμος Αλούπ, πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου. Οι συνθήκες του θανάτου του δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Η εισαγγελία επίσης ανακοίνωσε τον θάνατο του Μαρσέλ Περέιρα, 38 ετών, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης χθες στην Πολιτεία Μερίδα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους από την έναρξη των διαδηλώσεων, στις αρχές Απριλίου, να ανέρχεται σε 114, σύμφωνα με τον απολογισμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Βενεζουέλα: Εκλογές για νέα συντακτική Βουλή με νεκρούς
AP Photo/Ariana Cubillos)

Νωρίτερα, η εισαγγελία έκανε γνωστό ότι ένας υποψήφιος στις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση δολοφονήθηκε στο σπίτι του τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Μια ομάδα ανθρώπων εισάβαλε στο σπίτι του Χοσέ Φελίξ Πινέδα, ενός δικηγόρου 39 ετών, στο Σιουδάδ Μπολίβαρ” και “τον πυροβόλησε πολλές φορές” επισήμανε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε ανάρτηση στο Twitter, χωρίς να αναφερθεί σε πιθανά αίτια.

Τουλάχιστον τέσσερα μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου τραυματίστηκαν όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός κατά τη διάρκεια συμπλοκών που είχαν ξεσπάσει με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο Καράκας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

https://twitter.com/Suleiman04/status/891712184866271232

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια λεωφόρο της συνοικίας Αλταμίρα, όπου δεκάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωναν κατά της διαδικασίας εκλογής της Συντακτικής Συνέλευσης.

Ο Νικολά Μαδούρο, υπόσχεται ότι θα επαναφέρει την τάξη και την ειρήνη στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος