Ξεκίνησε η αναχώρηση των 23 Βρετανών διπλωματών στη Μόσχα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε σήμερα το Λονδίνο ότι ωθεί τους συμμάχους του σε μια «αντιπαράθεση» με τη Μόσχα μετά την απόφαση της ΕΕ να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στη Ρωσία εξαιτίας της υπόθεσης Σκριπάλ. Την ίδια στιγμή ξεκίνησε η αναχώρηση αναχώρηση 23 Βρετανών διπλωματών σε αντίποινα για την απέλαση από το Λονδίνο του ίδιου αριθμού Ρώσων διπλωματών,πριν από τη λήξη της προθεσμίας που έχουν θέσει οι ρωσικές αρχές.

Εικονολήπτης του Ρόιτερ είδε εργαζομένους να αγκαλιάζουν συναδέλφους τους και οχήματα να ετοιμάζονται στον χώρο της βρετανικής πρεσβείας.

Οι βρετανικές αρχές «επιδιώκουν πυρετωδώς να υποχρεώσουν τους συμμάχους τους να πάρουν μέτρα που στοχεύουν στην αντιπαράθεση» με τη Μόσχα μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ στην Αγγλία, δήλωσε ο Λαβρόφ από το Ανόι, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα πως η χώρα του εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει μέτρα κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Σκριπάλ, επιπλέον των μέτρων που ελήφθησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα μέτρα θα μπορούσαν να περιλάβουν την ανάκληση Δανών διπλωματών από τη Ρωσία ή την απέλαση ρώσων διπλωματών από τη Δανία, σύμφωνα με το TV2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος